Kaspersky, Oscar adayi filmlerle dolandiricilik hedefleyen web siteleri tespit ettiTolga Yanik- Kaspersky Güvenlik Uzmani Olga Svistunova: - "Kullanicilari kisisel bilgilerini vermeleri için kandiran sahte web sitelerine veya hediye dolandiriciliklarina kanmayin. Her zaman saygin yayin hizmetlerini kullanin ve web sitesinin gerçekligini iki kez kontrol edin"

Kaspersky, Oscar adayi filmlerle dolandiricilik hedefleyen web siteleri tespit ettiTolga Yanik- Kaspersky Güvenlik Uzmani Olga Svistunova:
- "Kullanicilari kisisel bilgilerini vermeleri için kandiran sahte web sitelerine veya hediye dolandiriciliklarina kanmayin. Her zaman saygin yayin hizmetlerini kullanin ve web sitesinin gerçekligini iki kez kontrol edin"

ISTANBUL (AA) - Kaspersky uzmanlari, Oscar adayi filmleri ücretsiz izlettigini iddia ederek kullanicilari dolandirmayi hedefleyen çesitli web siteleri tespit etti.

Sirket açiklamasina göre, dolandiricilar, Oscar adayi filmleri ücretsiz izleme imkani sunan sahte web siteleri olusturarak, kullanicilarin kisisel ve bankacilik bilgilerini vermelerini ve kötü amaçli yazilim indirmelerini istiyor.

Filmlere erismek için, kullanicilarin görünürde küçük, sembolik bir abonelik ücreti ödemesi isteniyor. Ödeme yapildiktan sonra kullanicilar, iptal edilemeyen bir abonelige benzeyen esit araliklarla veya hesap bosalana kadar günlük küçük artislarla tahsil edilen yetkisiz islemlere karsi savunmasiz hale geliyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Kaspersky Güvenlik Uzmani Olga Svistunova, Oscar 2023 töreninin her yil bu dönemlerde kötü niyetli faaliyetlerini yogunlastiran siber suçlular için kazançli bir etkinlik oldugunu belirterek, "Bu etkinlik sirasinda ekstra dikkatli olmak ve ücretsiz film izleme imkani sunan web sitelerinin gerçekligini iki kez kontrol etmek çok önemlidir. Kullanicilari kisisel bilgilerini vermeleri için kandiran sahte web sitelerine veya hediye dolandiriciliklarina kanmayin. Her zaman saygin yayin hizmetlerini kullanin ve web sitesinin gerçekligini iki kez kontrol edin." ifadelerini kullandi.

Kaspersky, dolandiricilik kurbani olmamak için kullanicilara sunlari öneriyor:

"Sinemalardaki, yayin servislerindeki, TV'deki, DVD'deki veya diger kaynaklardaki resmi film çikis tarihlerine dikkat edin. Kisisel verileri girmeden önce web sitelerinin gerçekligini kontrol edin ve film izlemek veya indirmek için yalnizca resmi web sayfalarini kullanin. URL biçimlerini ve sirket adi yazimlarini iki kez kontrol edin. Kötü amaçli ekleri tanimlayan ve kimlik avi sitelerini engelleyen güvenilir bir güvenlik çözümü kullanin. Içerigi erken görüntülemeyi vaat eden baglantilardan kaçinin ve içerigin gerçekligi hakkinda herhangi bir süpheniz varsa servis saglayiciniz ile kontrol edin."