Devlet Çoksesli Korosu, Cumhuriyetin 100. yilina özel eserler seslendirecekBugrahan Ayhan- Sef Burak Onur Erdem: - "Ekim ayinda yapacagimiz tüm etkinlikler Cumhuriyetin 100. yilini büyük bir coskuyla kutlamak amaciyla gerçeklesecek" - "Cumhuriyet Bayrami haftasinda Ankara'da çok özel bir etkinligimiz olacak. Amatör korolarin, çocuk korolarinin, gençlik korolarinin katilimiyla 2 gün boyunca 1200 kisiyle Cumhuriyet marslarimizi hep bir agizdan seslendirecegiz"

Devlet Çoksesli Korosu, Cumhuriyetin 100. yilina özel eserler seslendirecekBugrahan Ayhan- Sef Burak Onur Erdem:
- "Ekim ayinda yapacagimiz tüm etkinlikler Cumhuriyetin 100. yilini büyük bir coskuyla kutlamak amaciyla gerçeklesecek"
- "Cumhuriyet Bayrami haftasinda Ankara'da çok özel bir etkinligimiz olacak. Amatör korolarin, çocuk korolarinin, gençlik korolarinin katilimiyla 2 gün boyunca 1200 kisiyle Cumhuriyet marslarimizi hep bir agizdan seslendirecegiz"

ANKARA (AA) - Devlet Çoksesli Korosu Sefi Burak Onur Erdem, ekim ayinda Cumhuriyetin 100. yilini büyük bir coskuyla kutlamak amaciyla birçok konser ve etkinlik düzenleyeceklerini bildirdi.

CSO Ada Ankara'da Devlet Çoksesli Korosu Müdürü Savas Sakarya ve Sef Burak Onur Erdem, 2023-2024 sezonunda düzenlenecek etkinlik ve konserlere iliskin basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Erdem, Cumhuriyetin 100. yili olmasi dolayisiyla bu sezon en büyük önceliklerinin Cumhuriyet coskusunu paylasmak oldugunu vurgulayarak, bu kapsamda farkli konser ve içerikleri sanatseverlere sunacaklarini bildirdi.

Devlet Çoksesli Korosunun Avrupa Profesyonel Korolar Birliginin Türkiye temsilcisi oldugunu animsatan Erdem, "Yaptigimiz programlar sadece Türkiye'den degil, Avrupa'dan da takip ediliyor. O açidan hem kendi kültürümüze yer veren eserler hem de uluslararasi derecede geçerliligi olan koro eserleri hazirladik." ifadelerini kullandi.

Sezon konserlerinin Kapadokya'da basladigina isaret eden Erdem, sözlerini söyle sürdürdü:

"Gelecek hafta Cumhurbaskanligi Senfoni Orkestrasi ile birlikte CSO sezonunun açilisini yapacagiz. Ekim ayinda yapacagimiz tüm etkinlikler de Cumhuriyetin 100. yilini büyük bir coskuyla kutlamak amaciyla gerçeklesecek. Örnegin, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrasiyla ekim ayinda Cumhuriyet konserimiz düzenlenecek. Cumhuriyet Bayrami haftasinda ise Ankara'da çok özel bir etkinligimiz olacak. Bizim herkesi birlestiren Cumhuriyet marslarimiz var. Amatör korolarin, çocuk korolarinin, gençlik korolarinin katilimiyla 2 gün boyunca 1200 kisiyle marslarimizi hep bir agizdan seslendirecegiz."

- "Kültürleri Birlestiren Müzikler adinda bir projemiz var"

Erdem, Asik Veysel yilina özel olarak besteci Erberk Eryilmaz'dan talep edilen bir eserin ilk seslendirilisini gerçeklestireceklerini belirterek, bu sezonda da geleneksellesen yeni yil konseri ve çocuk korosunun etkinliklerinin düzenlenecegini söyledi.

"Zamansiz Sözler" temasiyla 40'tan fazla dilde sarki söylediklerine dikkati çeken Erdem, "Biz bu dillerin esasinda insanliga benzer mesajlar verdigini görüyoruz. O yüzden 'Kültürleri Birlestiren Müzikler' adinda bir projemiz var ve bunun içerisinde Yunus Emre'nin, Mevlana'nin deyisleriyle birlikte Bach ve Mendelssohn'un besteledigi ilahi sözler de var. Bunlari bir araya getiriyoruz." diye konustu.

Erdem, bu yil 6 sehirde, 36 konserle 30 binin üzerinde seyirciyle bulusmayi planladiklarini sözlerine ekledi.

Devlet Çoksesli Korosu Müdürü Savas Sakarya da 35. yilini dolduran Devlet Çoksesli Korosunun son yillarda gösterdigi yogun performans sonucu konserlerinde biletlerinin bir hafta önceden tükendigini ve bundan dolayi büyük mutluluk duyduklarini vurguladi.