Depremlerin merkez üssü Kahramanmaras'a 5 yeni hastane yapilacakTunahan Akgün,Gökhan Çali- Deprem izolatörleri, agir çelik yapi teknigi ve modüler duvar sistemi kullanilarak yapilacak olan ve bazilarinin insaati süren hastanelerden 4'ünün gelecek yil hizmete girmesi planlaniyor - Vali Mükerrem Ünlüer: - "6 Subat depremlerinde ilimiz saglik alaninda maalesef büyük bir yikim aldi. Biz bu 5 hastaneyi yaparak sehrimizi 6 Subat öncesine kavusturmak istiyoruz"

Depremlerin merkez üssü Kahramanmaras'a 5 yeni hastane yapilacakTunahan Akgün,Gökhan Çali- Deprem izolatörleri, agir çelik yapi teknigi ve modüler duvar sistemi kullanilarak yapilacak olan ve bazilarinin insaati süren hastanelerden 4'ünün gelecek yil hizmete girmesi planlaniyor
- Vali Mükerrem Ünlüer:
- "6 Subat depremlerinde ilimiz saglik alaninda maalesef büyük bir yikim aldi. Biz bu 5 hastaneyi yaparak sehrimizi 6 Subat öncesine kavusturmak istiyoruz"

KAHRAMANMARAS (AA) - TUNAHAN AKGÜN - "Asrin felaketi" olarak nitelenen depremlerin merkez üssü Kahramanmaras'a halen bazilarinin yapimi süren 5 yeni hastane yapilacak.

6 Subat'ta meydana gelen Pazarcik ve Elbistan ilçeleri merkezli, 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki 11 ili etkileyen depremlerde Kahramanmaras'ta birçok kamu ve özel hastane binasi zarar gördü.

Afetzedelerin nitelikli saglik ihtiyacinin karsilanmasi için Saglik Bakanliginca çalisma baslatildi.

Bu kapsamda Türkoglu'na 120, Nurhak'a 50 ve Onikisubat ilçesine 400 yatak kapasiteli acil durum hastanesi yapilmasi planlanirken, Dulkadiroglu'na 400 yatakli "Ferhus Saglik Kompleksi" ve Onikisubat ilçesine 1000 yatakli "Kahramanmaras Sehir Hastanesi" yapilmasi kararlastirildi.

Ihaleleri ve projeleri yapilarak 2024 yilinda hizmete açilmasi planlanan acil durum hastaneleri, agir çelik yapi teknigi ve modüler duvar sistemi kullanilarak yapilacak.

358 deprem izolatörü kullanilarak 606 dönüm üzerinde yapimina baslanan ve insaatinda yüzde 47 fiziki ilerleme saglanan Ferhus Saglik Kompleksi'nin 2024 yilinin Mart ayinda hizmete açilmasi planlaniyor.

Önsen Mahallesi'nde ise deprem izolatörü kullanilarak yatay mimari esasina göre 300 dönüm alan üzerinde yapilmasi planlanan 1000 yatakli Kahramanmaras Sehir Hastanesi'nin 2024 yilinin Ocak ayinda ihale edilmesi ön görülüyor.

Kahramanmaras Valisi Mükerrem Ünlüer, AA muhabirine, 6 Subat depremlerinin ardindan kentteki birçok kamu ve özel hastane binasinin zarar gördügünü söyledi.

- "Bunlar gerçekten büyük yatirimlar"

Depremlerin açtigi yaralarin sarilmasi için devletin tüm imkanlarini kullandigini ifade eden Ünlüer, sehrin tekrar ayaga kaldirilmasi için var güçleriyle çalistiklarini dile getirdi.

Kahramanmaras'ta depremzedelerin en iyi saglik hizmetini alabilmesi için çalistiklarini ifade eden Ünlüer, sunlari kaydetti:

"6 Subat depremlerinde ilimiz saglik alaninda maalesef büyük bir yikim aldi. Biz bu 5 hastaneyi yaparak sehrimizi 6 Subat öncesine kavusturmak istiyoruz. 5 yeni hastanemiz yapilacak. Bunlardan biri Nurhak'a 50 yatakli digeri Türkoglu'nda 120 yatakli, iki ilçemize acil durum hastanesi yapilacak. Bunlar çelik imalatli olacak. Yatay mimariye göre insa edilecek ve 150 gün süresi olacak. 2024 Subat ayinda da hizmete girecekler. Kent merkezinde de 400 yatakli acil durum hastanemizin yapimi için bugün ihalesi yapilacak. 1000 yatakli sehir hastanesinin de aralik ayinda plan ve projeleri tamamlanacak ve 2024 Ocak ayinda da ihalesi yapilacak. Bir de Dulkadiroglu ilçesi Ferhus Mahallesi'nde bulunan hastanemizin yatak kapasitesini arttiracagiz. Toplamda ilimize 2000 yatak kapasiteli hastane kazandirmayi planliyoruz. Bunlar gerçekten çok büyük yatirimlar."

Ünlüer, hastanelerin kente kazandirilmasinda emegi geçenlere tesekkür etti.