Denizli'de birlikte yasadigi kadini zehirle öldürdügü iddia edilen sanik yargilaniyorSebahatdin Zeyrek- Mahkemede önceki ifadelerini reddeden sanik, birlikte yasadigi kadinin intihar ettigini ileri sürdü

Denizli'de birlikte yasadigi kadini zehirle öldürdügü iddia edilen sanik yargilaniyorSebahatdin Zeyrek- Mahkemede önceki ifadelerini reddeden sanik, birlikte yasadigi kadinin intihar ettigini ileri sürdü

DENIZLI (AA) - Denizli'nin Pamukkale ilçesinde birlikte yasadigi Afganistan uyruklu kadini zehirleyerek öldürdügü öne sürülen ayni ülke vatandasi sanik ile ona yardim ettigi iddia edilen 16 yasindaki çocugun yargilanmasina devam edildi.

Denizli 3. Agir Ceza Mahkemesi'nde görülen davanin ikinci durusmasinda, tutuklu yargilanan sanik Sabour Sakhizadeh (21), suça sürüklenen N.K. (16) ile avukatlar hazir bulundu.

Gözaltina alindiginda cinayeti itiraf eden sanik Sakhizadeh, mahkemede ilk kez ifade verdi.

Önceki ifadelerini reddeden Sakhizadeh, birlikte yasadigi Nadia Noori'nin fare zehriyle intihar ettigini öne sürdü. Sanik, evde ölü buldugu Noori'nin cesedini korktugu için bos araziye attigini da iddia etti.

Saniga suçta yardim ettigi ileri sürülen N.K. ise Afganistan uyruklu sanik Sakhizadeh ile arkadas olduklarini, birlikte hurda isi yaptiklarini, olay günü de Sakhizadeh'in kendisini demir tasimak için evine çagirdigini ileri sürdü.

Eve gittiginde Sakhizadeh'in kendisinden bir çuvali tasimasi için yardim istedigini iddia eden N.K, "Evden battaniyeye sarili bir çuval çikarttik. Yolda bekçiler bizi durdurdu. Içinde ne oldugunu sordu. Içinde demir oldugunu ve depoya götürdügümüzü söyledik. Biraz arabanin üzerine baktiktan sonra bizi biraktilar. Ben bir süre sonra Sakhizadeh'in yanindan ayrildim. Bu olayda hiçbir suçum yok. Içinde ne oldugunu bilmiyordum." dedi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için sanik Sakhizadeh ve suça sürüklenen N.K'nin tutukluk halinin devamina karar vererek durusmayi erteledi.

- Olay

Afganistan uyruklu Nadia Noori'nin (30) cesedi, geçen yil 12 Ekim'de Cumhuriyet Mahallesi 1968 Sokak'taki bos arazide battaniyeye ve nevresime sarili halde bulunmustu.

Kadinin Istiklal Mahallesi'ndeki evde birlikte yasadigi ayni ülke vatandasi erkek arkadasi Sabour Sakhizadeh gözaltina alinmisti.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde yapilan ön otopside, kadinin fare zehri içirilerek öldürüldügü tespit edilmisti.

Sanik emniyetteki ilk ifadesinde, kiz arkadasiyla kiskançlik nedeniyle aralarinda tartisma yasandigini ve aksam yemegine fare zehri atarak cinayeti isledigini itiraf etmisti. Noori'yi öldürdügü öne sürülen Sakhizadeh ve ona yardim ettigi iddia edilen N.K. hakkinda dava açilmisti.