Cumhurbaskanligi Sözcüsü Kalin, canli yayinda sorulari yanitladi:Mehmet Tosun- "(Cumhurbaskanligi seçimi) Ikinci tur bizim için daha kolay olacak. Çünkü oy farki çok açik bir sekilde ortada. Arada 5 puan, 2,5 milyona yakin oy farki var. Bunun kapanma ihtimali yok gibi" - "(Sinan Ogan ile görüsme) Su ana kadar böyle bir görüsme olmadi. Bugün, yarin olur, olmaz bilemem, bir sey diyemem. Biraz daha biz, kendi kampanya sürecimize odaklaniyoruz. Sürece bakip, degerlendirecegiz"

Cumhurbaskanligi Sözcüsü Kalin, canli yayinda sorulari yanitladi:Mehmet Tosun- "(Cumhurbaskanligi seçimi) Ikinci tur bizim için daha kolay olacak. Çünkü oy farki çok açik bir sekilde ortada. Arada 5 puan, 2,5 milyona yakin oy farki var. Bunun kapanma ihtimali yok gibi"
- "(Sinan Ogan ile görüsme) Su ana kadar böyle bir görüsme olmadi. Bugün, yarin olur, olmaz bilemem, bir sey diyemem. Biraz daha biz, kendi kampanya sürecimize odaklaniyoruz. Sürece bakip, degerlendirecegiz"

ANKARA (AA) - Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin, 28 Mayis'taki Cumhurbaskani seçimine iliskin, "Ikinci tur bizim için daha kolay olacak. Çünkü oy farki çok açik bir sekilde ortada. Arada 5 puan, 2,5 milyona yakin oy farki var. Bunun kapanma ihtimali yok gibi." dedi.

Kalin, A Haber'de katildigi canli yayinda gündeme iliskin sorulari yanitladi.

"Cumhurbaskanligi seçiminin ikinci turunu nasil görüyorsunuz?" sorusu üzerine Kalin, "Ikinci tur bizim için daha kolay olacak. Çünkü oy farki çok açik bir sekilde ortada. Arada 5 puan, 2,5 milyona yakin oy farki var. Bunun kapanma ihtimali yok gibi. Biz, kendi oylarimizi korudugumuz gibi, ikinci turda muhtemelen bunun üzerine Cumhurbaskanimiz yenilerini ilave edecektir diye düsünüyoruz." yanitini verdi.

Güven ve istikrarin devam etmesi noktasinda Türk milletinin yüzde 49,5'inin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a oy verdigini hatirlatan Kalin, Türkiye Yüzyili perspektifi çerçevesinde bu destegin devam edeceginin açik sekilde görüldügünü söyledi.

Kalin, Ata Ittifaki'nin cumhurbaskani adayi Sinan Ogan'in aldigi oyun nereye gidecegine iliskin tartismalari takip ettiklerini belirterek, "Orada farkli bir sosyoloji var. 'Yüzde 5,17'lik kitle bir bütün halinde su tarafa ya da bu tarafa gider' demek, çok aceleci bir tavir olur. Yanlis degerlendirme olur." görüsünü paylasti.

Ogan'in "Istisarelerde bulunacagiz" dedigini animsatan Kalin, "Bu gayet normal. Ama net bir sey de koydu ortaya. 'Terörle arasina mesafe koymasi bizim için önceliktir' dedi. Bütün bu hususlari da dikkate aldigimiz zaman ikinci turun bizim açimizdan daha kolay, daha rahat olacagini düsünüyoruz. Ama bunu derken de hiçbir sekilde rehavete kapilmadan çalismaya devam edecegiz." diye konustu.

"Ikinci turda Sinan Ogan'in kilit bir konumda oldugunu düsünüyor musunuz? " sorusuna Kalin, "Sinan Bey'in geldigi siyasi gelenege baktiginizda, dile getirdigi tezleri dikkate aldiginizda pozisyonunun Cumhur Ittifaki'na, devletin, milletin bekasi vurgusuna daha yakin oldugunu ben biliyorum. Sinan Bey'le sahsi tanisikligim da vardir." cevabini verdi.

Kalin, "Sinan Ogan ile bir görüsme talebiniz oldu mu ya da ondan bir talep geldi mi?" sorusunu, "Su ana kadar böyle bir görüsme olmadi. Bugün, yarin olur, olmaz bilemem, bir sey diyemem. Biraz daha biz, kendi kampanya sürecimize odaklaniyoruz. Sürece bakip, degerlendirecegiz." diye yanitladi.

- "Milli meselelerde pazarlik falan olmaz"

"Ogan ile olasi görüsmede taleplerin gündeme gelmesi söz konusu olabilir mi?" sorusunun soruldugu Kalin, memleketin temel milli meselelerinde pazarlik olamayacagini dile getirdi.

Bunu, Millet Ittifaki'nin bir araya gelmesi sürecinde de gördüklerini vurgulayan Kalin, sunlari kaydetti:

"Bir Tayyip Erdogan karsitligi üzerine 'Ne olursa olsun onu gönderelim de...' tavriyla kurulan bir ittifakin ancak bu kadar oy alabildigini gördük. Dolayisiyla burada öyle bir pazarlik vesaire söz konusu olmaz. Biz, gayet kendimizden eminiz. Kendimize güvenir bir sekilde, sakin, olgun bu kampanyayi bugüne kadar nasil getirdiysek geçtigimiz 45 gün, 2 ay içerisinde, kalan 13 günü de bu sekilde geçirecegiz. Burada Türkiye'nin kendi milli menfaatleri, temel milli meseleleri baglaminda pozisyonlar örtüsür, bir uyum saglanir, bir yakinlasma olur, buna göre bir degerlendirme yapilir. Ama bizim su anda proaktif bir sekilde, 'Surayla, burayla görüselim' seklinde bir tavrimiz yok. Biz, süreci görecegiz. Pozisyonumuzu muhafaza ettigimiz müddetçe rehavete kapilmadan ikinci turun bizim için hayirla neticelenecegini düsünüyoruz."

Kalin, "Ikinci tur için nasil bir kampanya süreci yasanacak? Bazi sehirlere özel ziyaretler olacak mi?" sorusu üzerine, bir dizi programin olacagini, Cumhurbaskani Erdogan'in milletle bulusacagini ve televizyon programlarina katilacagini aktardi.

Deprem bölgesine ziyaretlerin olabilecegine isaret eden Kalin, depremi unutmadiklarinin altini çizdi.