Yeni dönem parlamentonun "ünlü" yüzleriDuygu Yener- TBMM 28. Dönem milletvekilleri arasinda sanat, spor ve medya dünyasindan ünlü simalar yer aliyor

Yeni dönem parlamentonun "ünlü" yüzleriDuygu Yener- TBMM 28. Dönem milletvekilleri arasinda sanat, spor ve medya dünyasindan ünlü simalar yer aliyor

TBMM (AA) - DUYGU YENER - 28. Dönem parlamentosunda sanat, spor ve medya dünyasindan kamuoyunun yakindan tanidigi isimler de yer alacak.

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin resmi olmayan sonuçlarina göre, TBMM milletvekili dagilimi da belli oldu. Meclis'e giren milletvekilleri arasinda ünlü isimler de yer aliyor.

Eski futbolcu Ünal Karaman, eski Türkiye güzeli Seda Saribas, müzisyen Yücel Arzen Haciogullari, oyuncu Bahadir Yenisehirlioglu, gazeteciler Cengiz Çandar, Tuncay Özkan, Ali Öztunç, Sebnem Bursali, Hulki Cevizoglu, Osman Gökçek Meclis'e girmeye hak kazanan ünlü isimler oldu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in sesiyle yer aldigi "Türkiye Yüzyili" sarkisini da besteleyen müzisyen ve besteci Yücel Arzen Haciogullari, Istanbul 3. bölgeden AK Parti milletvekili oldu.

AK Parti'nin ünlü yüzlerinden biri de Payitaht Abdülhamid dizisinde "Tahsin Pasa" rolüyle büyük begeni toplayan oyuncu Bahadir Yenisehirlioglu oldu. Yenisehirlioglu, AK Parti Manisa 1. siradan milletvekili olarak Meclis'e girmeye hak kazandi.

2006'da düzenlenen Türkiye Güzellik Yarismasi'nda "Veet Türkiye Güzeli" seçilen Seda Saribas, AK Parti'den Aydin milletvekili oldu.

Gazeteciler Hulki Cevizoglu Istanbul, Sebnem Bursali Izmir, Osman Gökçek Ankara'dan AK Parti milletvekili olarak seçilen isimler arasinda yer aldi.

- Alparslan Türkes'in kizi Ayyüce Türkes de Meclis'e girdi

Eski milli futbolcu ve Trabzonspor'un eski teknik direktörü Ünal Karaman, MHP'nin kurucusu Alparslan Türkes'in kizi Ayyüce Türkes Tas da IYI Partiden milletvekili seçildi.

28. Dönemde Ünal Karaman Konya, Ayyüce Türkes Tas ise Adana milletvekili olarak görev yapacak.

Meclis'in yeni yüzleri arasinda Diyarbakir Barosu'nun silahli saldirida hayatini kaybeden eski baskani Tahir Elçi'nin esi Türkan Elçi de yer aliyor. Türkan Elçi, CHP Istanbul 3. bölgeden milletvekili seçildi.

Eski diplomat Namik Tan da CHP listelerinden seçilme basarisi gösterdi.

27. Dönemde de milletvekili olan Ali Öztunç tekrar CHP Kahramanmaras milletvekili olarak seçildi. Izmir'den 25, 26 ve 27. Dönemde milletvekilligi yapan CHP'li Tuncay Özkan, 28. Dönemde de parlamentoda yer alacak.