Cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu Zonguldak'ta konustu:Gökhan Yilmaz,Ömer Faruk Cebeci,Sengül Azbay- "Gencecik çocuklar issiz ama 3 milyon 600 bin Suriyeli'miz var. Sizlerin oylariyla Allah nasip ederse, en geç 2 yil içinde bütün Suriyeli kardeslerimizi kendi ülkelerine ugurlayacagiz" - "Bu milletin vicdanina güveniyorum, bu milletin ahlakina, bu milletin erdemine güveniyorum. Beraber bu ülkeyi degistirecegiz. Artik degisime ihtiyacimiz var"

Cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu Zonguldak'ta konustu:Gökhan Yilmaz,Ömer Faruk Cebeci,Sengül Azbay- "Gencecik çocuklar issiz ama 3 milyon 600 bin Suriyeli'miz var. Sizlerin oylariyla Allah nasip ederse, en geç 2 yil içinde bütün Suriyeli kardeslerimizi kendi ülkelerine ugurlayacagiz"
- "Bu milletin vicdanina güveniyorum, bu milletin ahlakina, bu milletin erdemine güveniyorum. Beraber bu ülkeyi degistirecegiz. Artik degisime ihtiyacimiz var"

ZONGULDAK (AA) - Cumhurbaskani adayi ve CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "Gencecik çocuklar issiz ama 3 milyon 600 bin Suriyeli'miz var. Sizlerin oylariyla Allah nasip ederse, en geç 2 yil içinde bütün Suriyeli kardeslerimizi kendi ülkelerine ugurlayacagiz." dedi.

Kiliçdaroglu'nun seçim çalismalari kapsaminda Zonguldak kent merkezinde Madenci Aniti önünde düzenlenen miting, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu'nun konusmasiyla basladi.

Daha sonra sahneye çikan Kiliçdaroglu, kentin sahip oldugu potansiyele vurgu yapti.

Hayatini kaybeden madencilerin arkasindan gözyasi döktüklerini dile getiren Kiliçdaroglu, "Emegin dedigimiz, emekçilerin dedigimiz kentin yürüyüsünü de asla unutmadim. Ankara'ya yürüyüsünü de asla unutmadim." diye konustu.

Kiliçdaroglu, kömürün Güney Afrika'dan getirildigini ve yüksek miktarlarda ödemeler yapildigini savunarak, "Allah nasip ederse cumhurbaskani seçildigimde sizlerin oyuyla, sözümü yerine getirecegim. Asamali olarak 5 bin isçi alacagim, 5 bin. Yillardir söz verdiler yapmadilar. 5 bin isçi sözü verdim, geldiler dediler ki '2 bin kisi alacagiz.' '2 bin kisi alacagiz' diyen kisinin üstünü kömürün karasiyla çizeceksiniz. '5 bin isçi alacagim' diyenin yanina da bir kömür koyacaksiniz. Emegin hakki olarak koyacaksiniz." diye konustu.

Emeklilerin, esnafin ve isçilerin yasadigi sikintilara deginen Kiliçdaroglu, esnafi sahipsiz birakmayacaklarini, Esnaf Bakanligi kuracaklarini anlatti.

Kiliçdaroglu, Türkiye'nin degisime, huzura, birlikte çalismaya ve yasamaya ihtiyaci oldugunu, zor günlerin yakinda geçecegini, güzel günlerin mutlaka Türkiye'ye gelecegini ifade etti.

- "Bu düzeni ters düz edecegiz"

Bütün köy okullarini yeniden açacaklarini ve 100 bin ögretmen atamasi yapacaklarini aktaran Kiliçdaoglu, iktidarin tarim, istihdam ve egitim politikasini elestirdi.

"Bu düzeni ters düz edecegiz. Ne ezen ne ezilen. Insanca hakça düzeni getirecegiz." diyen Kiliçdaroglu, emeklinin geçinemedigini, 2015'ten bu yana emeklilere asgari ücret kadar ikramiye verilmesi gerektigini söyledigini hatirlatti.

Kiliçdaroglu, iktidara geldiklerinde ramazan ve kurban bayramlarinda emeklilere asgari ücret kadar ikramiye vereceklerini vaat ederek, "Bay Kemal, sözünden dönmez." dedi.

Türkiye'nin devasa bütçesi oldugunu ifade eden Kiliçdaroglu, 27,5 yil devlette çalistigini, bütçenin nasil yapilacagini gayet iyi bildigini ve savurganliga son vereceklerini aktardi.

Iktidarin ekonomi politikasini elestiren Kiliçdaroglu, sunlari kaydetti:

"Sözüm söz, 418 milyar dolari disariya götürenler, size de sözüm söz, götürdügünüz paranin tamamini getirecegim. Ve bu millete verecegim. Hiç endise etmeyin. Onlar saniyorlar ki, Bay Kemal devleti bilmez, devleti tanimaz. Devlet bakidir, devlet adalet üzerine insa edilir. Devlet parti degildir. Parti devletine dönüstürdüler Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni. Devlet liyakatli insanlarin yönetecegi devlet olacak. Bundan hiç kimsenin endisesi olmasin. Bunu da saglayacagiz."

- "Mutfaklarda yangin var arkadaslar"

Kiliçdaroglu, sözlesmeli ögretmen uygulamasina deginerek, ögretmenlerin hepsinin kadrolu olmasi ve kendi kidemlerine göre aylik almasi gerektigini belirtti.

Issizlik sorununa isaret eden Kiliçdaroglu, "Gencecik çocuklar issiz ama 3 milyon 600 bin Suriyeli'miz var. Sizlerin oylariyla Allah nasip ederse, en geç 2 yil içinde bütün Suriyeli kardeslerimizi kendi ülkelerine ugurlayacagiz. En geç 2 yili içinde." ifadesini kullandi.

Kiliçdaroglu, milletin vicdanina, ahlakina, erdemine güvendigini dile getirerek, söyle devam etti:

"Beraber bu ülkeyi degistirecegiz. Artik degisime ihtiyacimiz var. Bir degisim olsun artik. Yeter artik. 20 yildir, 22 yildir yeter. Memleketi ne hale getirdiler. Bu memleket Allah askina ya, bir kuru sogana muhtaç hale gelir miydi ya. Sogan alamaz hale geldik. Yaziktir, günahtir. Mutfaklarda yangin var arkadaslar."

Yapacaklari yatirimlara deginen Kiliçdaroglu, "Efendim, 'Filyos Limani'ni CHP gelirse, Kiliçdaroglu gelirse yapmayacakmis.' Ya niye yapmayalim. Sizin babanizin mali mi? Orasi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ait. Ve yapacagiz, daha güzelini yapacagiz, daha iyisini yapacagiz." diye konustu.

Kiliçdaroglu, 30 Aralik 2022'de Ankara'da ugradigi silahli saldirida hayatini kaybeden eski Ülkü Ocaklari Egitim ve Kültür Vakfi Baskani ve Hacettepe Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ates ile Diyarbakir'da 2001'de ugradigi saldirida beraberindeki 5 silah arkadasiyla sehit olan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan dosyalarini kapattirmayacaklarinin altini çizdi.

Suriye tezkeresine, "terör örgütleriyle mücadele için yabanci askerleri Türkiye'ye davet etme maddesi bulundugu" için hayir dediklerini savunan Kiliçdaroglu, "Ben Milli Kurtulus Savasi'ni veren ve o gelenekten gelen anlayisin siyasetçisi olarak, kendi ülkemde hiçbir zaman yabanci asker postali istemiyorum. Terörle mücadelede güvenlik güçlerimiz tarih yazmislardir, büyük basarilar elde etmislerdir. Sen kalkiyorsun, 'terörle mücadelede yabanci askerleri davet edecegim' diyorsun. Bay Kemal buna evet desin. Bay Kemal evet der mi ya?" degerlendirmesinde bulundu.

Kiliçdaroglu, konusmasinin ardindan, Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerde arama kurtarma çalismalarina katilan madencilere plaket verdi.

Kiliçdaroglu ve Imamoglu, partisinin milletvekili adaylari ve belediye baskanlariyla katilimcilari selamlayarak hatira fotografi çektirdi.