Cumhurbaskani Erdogan, Türkiye Sermaye Piyasalari Kongresi'ne mesaj gönderdi:Mümin Altas- "Son 21 yilda toplam 255 milyar dolar uluslararasi yatirim çekmis bir ülke olarak, önümüzdeki dönemde sermaye piyasalarimizin daha da derinlestirilmesine ve tabana yayilmasina özel önem ve öncelik verecegiz" - "Otomatik Katilim Sistemi'ne ek olarak, ikincil bir emeklilik sisteminden halka arzlarin artirilmasina, Türk lirasi cinsi ürünlerin cazibesinin ve çesitliliginin artirilmasina kadar genis bir yelpazed

Cumhurbaskani Erdogan, Türkiye Sermaye Piyasalari Kongresi'ne mesaj gönderdi:Mümin Altas- "Son 21 yilda toplam 255 milyar dolar uluslararasi yatirim çekmis bir ülke olarak, önümüzdeki dönemde sermaye piyasalarimizin daha da derinlestirilmesine ve tabana yayilmasina özel önem ve öncelik verecegiz"
- "Otomatik Katilim Sistemi'ne ek olarak, ikincil bir emeklilik sisteminden halka arzlarin artirilmasina, Türk lirasi cinsi ürünlerin cazibesinin ve çesitliliginin artirilmasina kadar genis bir yelpazed

ANKARA (AA) - Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Son 21 yilda toplam 255 milyar dolar uluslararasi yatirim çekmis bir ülke olarak, önümüzdeki dönemde sermaye piyasalarimizin daha da derinlestirilmesine ve tabana yayilmasina özel önem ve öncelik verecegiz." ifadesini kullandi.

Erdogan, bu yil 7'ncisi düzenlenen Türkiye Sermaye Piyasalari Kongresi'ne gönderdigi mesajda, Cumhuriyet'in ikinci yüzyilinda "Güçlü Sermaye Piyasalari; Güçlü Türkiye" ana temasiyla düzenlenen kongrenin, tüm yatirimcilar için hayirli olmasini diledi.

Cumhuriyet'in yüzüncü yilinda daha güçlü, daha güvenli ve daha müreffeh bir Türkiye hedefiyle çiktiklari yolda durmadan, dinlenmeden yürüdüklerini vurgulayan Erdogan, Türkiye Yüzyili'nin yol haritasi mahiyetinde olan Orta Vadeli Program'i, eylül ayi basinda kamuoyu ve is dünyasiyla paylastiklarini animsatti.

Cumhurbaskani Erdogan, büyüme ve ticaretten fiyat istikrarina, finansal istikrardan beseri sermaye ve istihdama, yesil ve dijital dönüsümden afet yönetimine, kamu maliyesinden is ve yatirim ortamina kadar tüm temel basliklarda gerçekçi, uygulanabilir ve Türkiye'nin potansiyeliyle uyumlu hedefler belirlediklerini kaydetti.

Milletin de destegiyle bu hedefleri gerçeklestireceklerine inandiklarini belirten Erdogan, su degerlendirmelerde bulundu:

"6 Subat depremlerinin yol açtigi tahribati ortadan kaldirirken, saglikli ve kaliteli bir ekonomik büyümeyle istihdami artirmayi, enflasyonu yeniden tek haneye düsürerek, gelir dagilimini iyilestirmeyi amaçliyoruz. Bu anlayisla bürokratik ve hukuki öngörülebilirligi daha da güçlendirerek, dogrudan yabanci yatirimlari ülkemize çekmeyi planliyoruz. Yine bu dönemde uzun süredir üzerinde çalistigimiz Istanbul Finans Merkezi projemizin de meyvelerini toplamaya baslayacagiz. Istanbul Finans Merkezi ile ülkemizi finans alaninda da bir merkez haline getirmeyi istiyoruz. Son 21 yilda toplam 255 milyar dolar uluslararasi yatirim çekmis bir ülke olarak, önümüzdeki dönemde sermaye piyasalarimizin daha da derinlestirilmesine ve tabana yayilmasina özel önem ve öncelik verecegiz. Otomatik Katilim Sistemi'ne ek olarak, ikincil bir emeklilik sisteminden halka arzlarin artirilmasina, Türk lirasi cinsi ürünlerin cazibesinin ve çesitliliginin artirilmasina kadar genis bir yelpazede adimlar planladik."

Erdogan, seçkin isimlerin katilimiyla düzenlenen Türkiye Sermaye Piyasalari Kongresi'nin, bu gayretlerinde yol gösterici olacagina inandigini aktardi.

Türkiye'ye güvenen, ülkeye yatirim yapan, Türk ekonomisinin aydinlik gelecegine itimat eden tüm yatirimcilara kapilarinin da gönüllerinin de açik oldugunu vurgulayan Erdogan, kongrenin basarili geçmesini diledi ve icrasinda görev alanlara tesekkür etti.