Billie Jean King Cup Tenis Turnuvasi, Antalya'da basladiServet Tümer- Organizasyona 11 ülkeden 55 sporcu katiliyor

Billie Jean King Cup Tenis Turnuvasi, Antalya'da basladiServet Tümer- Organizasyona 11 ülkeden 55 sporcu katiliyor

ANTALYA (AA) - Türkiye Tenis Federasyonunun ev sahipliginde Megasaray Tenis Akademisi is birliginde gerçeklestirilen Billie Jean King Cup Tenis Turnuvasi, Antalya'da basladi.

Belek Turizm Merkezi'ndeki Megasaray Tenis Akademisi kortlarinda gerçeklestirilen turnuvaya, 11 ülkeden 55 sporcu katiliyor.

Kaptanligini Ali Göreç'in yaptigi A Milli Kadin Tenis Takimi adina Pemra Özgen, Çagla Büyükakçay, Ipek Öz, Berfu Cengiz ve Zeynep Sönmez turnuvada mücadele edecek.

Türkiye A Grubu'nda Letonya, Macaristan, Hollanda ve Misir ile karsilasacak. B Grubu'nda ise Sirbistan, Isveç, Hirvatistan, Bulgaristan, Danimarka ve Norveç yer aliyor.


- Durmus: "Her konteyner kentte bir tenis kortunun olmasini istiyoruz"

Türkiye Tenis Federasyonu Baskani Cengiz Durmus, turnuvayla ilgili düzenlenen basin toplantisinda yaptigi açiklamada, Kahramanmaras merkezli depremleri hatirlatarak devletin ve milletin, is birligi içinde yaralarin sarilmasi için seferber oldugunu belirtti.

Federasyon olarak da depremzede çocuklar için tenisin ve sporun iyilestirici gücünü kullanmak amaciyla "Çocuklarimiz Gelecegimizdir" adli projeyi hazirladiklarini anlatan Durmus, sunlari söyledi:

"Ilk etapta Kahramanmaras'ta konteyner kentte projemizi baslattik. 4 mini, bir midi kort ile 500'ün üzerinde çocuk, 4 antrenör esliginde projeyi hayata geçirdik. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi bize yer tahsis etti, Ulastirma ve Altyapi Bakanligi asfaltlarini döktü, sponsorlarimiz da yanimizda oldu. Bu proje büyüyerek devam edecek. Her konteyner kentte bir tenis kortunun olmasini istiyoruz."

Kortun birine, depremde ailesiyle hayatini kaybeden antrenör Tuba Fidecioglu'nun ismini verdiklerini aktaran Durmus, zaman zaman milli sporculari da bölgeye götürüp, çocuklarla bulusturacaklarini bildirdi.

Durmus, Türkiye'nin teniste dünyada ve Avrupa'da önemli bir potansiyele sahip oldugunu ve en fazla turnuvalarin Türkiye'de düzenlendigini kaydetti.

Büyüyen bir federasyon olduklarina isaret eden Durmus, yapilan her yeni etkinligin kendilerini yeni alanlarda çalismaya zorladigini dile getirdi.

Durmus, Billie Jean King Cup Tenis Turnuvasi'nda ise bir üst tura çikmayi arzuladiklarini ifade etti.

Serik Kaymakami Cemal Sahin de Antalya'yi Türkiye'nin dünyaya açilan kapisi olarak nitelendirdi.

Her yil yerli ve yabanci ziyaretçi sayisinin arttigina deginen Sahin, spor altyapisiyla da bölgenin çok sayida etkinlige ev sahipligi yaptigini bildirdi.

Toplantiya, Sahinler Holding Yönetim Kurulu Baskani Kemal Sahin ve milli tenisçiler Pemra Özgen ile Zeynep Sönmez de katildi.

Avrupa-Afrika Billie Jean King Cup Grup 1 mücadelesi, 15 Nisan Cumartesi günü tamamlanacak.