Biden'dan ses sanatçisi Tina Turner'in ailesi ve hayranlarina taziye mesajiTugçenur Akgün

Biden'dan ses sanatçisi Tina Turner'in ailesi ve hayranlarina taziye mesajiTugçenur Akgün

NEW YORK (AA) - ABD Baskani Joe Biden, 83 yasinda hayatini kaybeden ünlü ses sanatçisi Tina Turner'in ailesi ve hayranlarina taziyelerini iletti.

Biden, Turner'in vefatiyla ilgili yayimladigi yazili mesajinda, Turner'in 12 Grammy Ödülü kazanarak pop, rock ve R&B gibi farkli müzik kategorilerinde çok yönlü müzik yaptigina dikkati çekti.

Turner'in konserlerine milyonlarin akin ettigine dikkati çeken Biden, sanatçinin "Amerikan müzigini sonsuza dek degistiren, nesilde bir kez görülen bir yetenek oldugu" degerlendirmesinde bulundu.

Biden, esi Jill Biden ile birlikte Turner'in ailesi ve hayranlarina taziyelerini iletti.

- "Rock'n Roll Kraliçesi"

Güçlü ve kendine has girtlak yapisiyla müzik dünyasinda ayri bir yer edinen sanatçisinin Facebook sayfasindan bugün yapilan açiklamada, Turner'in vefat ettigi duyurulmustu.

1939 dogumlu ses sanatçisi, güçlü sesi ve tarziyla "Rock'n Roll Kraliçesi" olarak adlandirilirken, söz yazarligi, danslari ve oyunculuguyla da adindan söz ettirdi.

1950'lerin sonunda müzik dünyasinda adim atan Turner, 2009'a kadar sahne hayatina devam ederken, Grammy basta olmak üzere birçok ödül aldi ve albümleri dünya çapinda 100 milyondan fazla satti.

ABD dogumlu sanatçinin sonradan vatandasligini aldigi Isviçre'nin Zürih kentindeki evinde, uzun süren bir hastalik sonucu bugün vefat ettigi kaydedildi.