Bangladesli 4 arkadas Erbil’de çiftçilik yaparak ülkelerine has ürünler yetistiriyorBekir Aydogan,Heman Hussein Yaseen- Bangladeslilerin kiraladigi tarlanin sahibi Mevlüd Faruk: - "Bu ürünlerin tamaminin tohumu Banglades'ten getirildi. Tadi, rengi ve sekli farkli" - Bangladesli çiftçi Hayrul Islam: - "Müsterilerimizin bazilari Bangladesli ve yabanci; bir kismi da Irak'in orta ve güney bölgelerinden gelip ürünlerimizi aliyor"

Bangladesli 4 arkadas Erbil’de çiftçilik yaparak ülkelerine has ürünler yetistiriyorBekir Aydogan,Heman Hussein Yaseen- Bangladeslilerin kiraladigi tarlanin sahibi Mevlüd Faruk:
- "Bu ürünlerin tamaminin tohumu Banglades'ten getirildi. Tadi, rengi ve sekli farkli"
- Bangladesli çiftçi Hayrul Islam:
- "Müsterilerimizin bazilari Bangladesli ve yabanci; bir kismi da Irak'in orta ve güney bölgelerinden gelip ürünlerimizi aliyor"

ERBIL (AA) - HEMIN HÜSEYIN / BEKIR AYDOGAN - Banglades’ten Irak’in Erbil kentine çalismaya gelen ve burada çiftçilik yapmaya baslayan 4 arkadas, Iraklilari ülkelerine has ürünlerle tanistiriyor.

Erbil'in islek cadde ve parklarinda çiçek, oyuncak ve balon satarak geçimlerini saglayan çok sayida Bangladesli görmek mümkün.

Bu amaçla buraya gelen Bangladesli 4 arkadas ise Erbil merkeze bagli Arapkend köyünde kiraladiklari tarlada çiftçilige el atti.

Ülkelerine has sebze ve meyve yetistirerek kent merkezinde kurulan pazarda bu ürünleri satan Bangladeslilerin Irak’in güney kentlerinden de müsterileri bulunuyor.

- Tohumlar Banglades'ten getirildi

AA muhabirine konusan Irakli tarla sahibi Mevlüd Faruk, önceki yillarda burada bugday ekimi yaptigini ancak Bangladeslilerin talebi üzerine tarlasini uygun bir fiyata kiraya vermeyi kabul ettigini söyledi.

Ülkeye yeni ürünlerin kazandirilmasini destekledigini vurgulayan Faruk, Bangladeslilerin yaz aylarinda kabak, domates, patlican, salatalik, bamya ve biber; kisin da pancar ve turp yetistirdigini belirtti.

Faruk, "Bu ürünlerin tamaminin tohumu Banglades'ten getirildi. Tadi, rengi ve sekli farkli. Irak halki bu lezzetlere çok yabanci. Müsterileri de özel." ifadelerini kullandi.

Bangladeslilerin çiftçilik yaparken hiçbir cihaz kullanmadigini belirten Faruk, tamamen el emegiyle üretim yaptiklarini ve haftada bir ürünleri suladiklarini kaydetti.

- Banglades'e has ürünler Erbil'de

Bangladesli çiftçiler de daha önce Erbil'de çesitli islerde çalistiklarini ancak bir yildan uzun süredir bu isi yaptiklarini anlatti.

Hayrul Islam, subat ayinda ekime basladiklarini ve kasimda bu islemin sona erdigini söyledi.

Bangladesli çiftçi, "Ektigimiz ürünlerin tamami kendi ülkemize has. Mesela buranin patlicani siyah, bizimki beyaz. Banglades kabaginin her bir tanesi yaklasik 10 kilogram. Ayni sekilde bamya ve diger ürünler de çok farkli." dedi.

- Ürünlerini kent merkezinde kurulan Banglades pazarinda sergiliyorlar

Ürünlerini alan özel müsterileri olduguna dikkati çeken Islam, "Müsterilerimizin bazilari Bangladesli ve yabanci; bir kismi da Irak'in orta ve güney bölgelerinden gelip ürünlerimizi aliyor." diye konustu.

Islam, ürünlerini cuma günleri Erbil merkezde kurulan "Banglades pazari"nda sattiklarini ve bazi marketlere de dagitim yaptiklarini dile getirdi.

Bir diger Bangladesli Sahab Racak da çiftçilik yaparken bazi ürünlerin kullanilan maddeler nedeniyle yok olduguna dikkati çekerek, "Biz tamamen dogal çiftçilik yaptigimiz için hiçbir otu zayi etmiyoruz." dedi.