Avukatlik cübbesini çikarip, gençlere yüzme ögretmek için havuza kosuyorAtahan Gezer- Eskisehir'de 18 yilda 200 civarinda sporcu yetistiren ve hukuk fakültesini bitirip geçen sene avukatliga baslayan 3 üniversite diplomali antrenör Çelik Erimez, durusma salonlarindaki mesaisinin ardindan haftada 3 gün çocuklar ile gençlere yüzme ögretiyor - 41 yasindaki Çelik Erimez: - "Bir idealiniz varsa, sonuna kadar gitmelisiniz. Hukuk ve su sporlarinin birlikte götürülmesi çok zor ancak bu yogunluk beni yor

Avukatlik cübbesini çikarip, gençlere yüzme ögretmek için havuza kosuyorAtahan Gezer- Eskisehir'de 18 yilda 200 civarinda sporcu yetistiren ve hukuk fakültesini bitirip geçen sene avukatliga baslayan 3 üniversite diplomali antrenör Çelik Erimez, durusma salonlarindaki mesaisinin ardindan haftada 3 gün çocuklar ile gençlere yüzme ögretiyor
- 41 yasindaki Çelik Erimez:
- "Bir idealiniz varsa, sonuna kadar gitmelisiniz. Hukuk ve su sporlarinin birlikte götürülmesi çok zor ancak bu yogunluk beni yor

ESKISEHIR (AA) - ATAHAN GEZER - Eskisehir'de 18 yildir su sporlari antrenörlügü yapan ve hukuk fakültesini bitirerek geçen sene avukatlik meslegine baslayan 3 üniversite diplomali Çelik Erimez, iki isi bir arada yürütüyor.

Çocuklugundan bu yana su sporlariyla ilgilenen 41 yasindaki Erimez, 2005 yilinda Anadolu Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Isletme Bölümünden mezun oldu.

Yan dal olarak Almanca Ögretmenligi Bölümünü de ayni sene tamamlayan ve is hayatina atilan Erimez, su sporlari antrenörlügü lisansini alarak mesai saatleri disinda ögrencilerine egitim vermeye basladi.

Yillarca kamu ve özel sektör kuruluslarinda çalisan Çelik Erimez, diger yandan 18 yil pek çok kulüpte antrenör olarak görev aldi. Bu süreçte 200 civarinda sporcu yetistiren Erimez, 100'den fazla madalya kazanilmasini sagladi.

Alti yil önce egitimine devam etmeye karar veren Erimez, hukuk fakültesine girebilmek için bos zamanlarinda üniversite sinavlarina hazirlandi. Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanan Erimez, 2021'de mezun olduktan sonra geçen sene büro açarak avukatliga adim atti.

Avukatlik cübbesini giyen Erimez, su sporlari tutkusundan vazgeçmedi. Durusma salonlarindaki mesaisinin ardindan haftada 3 gün Yenikent Olimpik Yüzme Havuzu'na giderek kurucusu oldugu ve baskanligini yürüttügü kulüpte yaklasik 50 çocuk ile gence yüzme ögreten Erimez, hafta sonlari da zamaninin çogunu burada geçiriyor.


- Erimez: "Bir idealiniz varsa, sonuna kadar gitmelisiniz"

Avukat Çelik Erimez, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 11 yasindayken su sporlarina ilgi duymaya basladigini söyledi.

Su alti hokeyi ve ragbisi ile monopalet (iki ayagin tek palette sabit kaldigi yüzme stili) branslarinda hem bireysel hem takim olarak basarilar elde ettiklerini belirten Erimez, idarecilik görevlerinde de bulundugunu anlatti.

Yillar boyu yüzme dalinda milli hakemlik yaptigini ifade eden Erimez, "Isimden arta kalan zamanlarimda antrenörlük yaparken, serbest meslege atilma ihtiyaci duydum. Böylece hukuk okumaya karar verdim." dedi.

Erimez, üniversite okumanin kendisi için "bitmek bilmeyen bir arayis" oldugunu vurguladi. Hukukun da kendisi için bir arayis oldugunu kaydeden Erimez, avukatligi kutsal bir meslek olarak gördügünü ifade etti.

Kendisinin de bu süreçte yol almaya çalistigini dile getiren Erimez, "Is disinda su sporlari antrenörlügüm devam ediyor. Yilda en az 3 kez yurt disina müsabakalara gidiyoruz. Bir idealiniz varsa, sonuna kadar gitmelisiniz. Hukuk ve su sporlarinin birlikte götürülmesi çok zor ancak bu yogunluk beni yormaktan çok mutlu ediyor." diye konustu.