Ankara-Sivas Hizli Tren Hatti'nda 2 saat süren seyahat 2 dakikalik videodaErhan Cihan Ünal

Ankara-Sivas Hizli Tren Hatti'nda 2 saat süren seyahat 2 dakikalik videodaErhan Cihan Ünal

ANKARA (AA) - Açilisi 26 Nisan'da gerçeklestirilen Ankara-Sivas Hizli Tren Hatti'nda 2 saat süren seyahatin AA tarafindan hazirlanan zaman atlamali (time-lapse) 2 dakikalik video görüntüleri, güzergahtaki ilginç detaylari gözler önüne seriyor.

Ankara-Sivas Hizli Tren Hatti, 26 Nisan'da Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, BBP Genel Baskani Mustafa Destici ve Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan'in katilimiyla açilmisti. Hat dün, ücretsiz yolculariyla ilk seferini Ankara-Sivas ve Sivas-Ankara güzergahlarinda gerçeklestirdi. Söz konusu hat ile Ankara ile Sivas arasindaki mesafe 603 kilometreden 405 kilometreye düserken 12 saat olan demir yoluyla seyahat süresi 2 saate indi.

Anadolu Ajansi ekiplerinin trende çektikleri görüntüler, zaman atlamali çekim teknigiyle 2 saat süren tren yolculugunu 2 dakikada özetliyor. Görüntüler, Ankara'dan hareket eden trenin Kirikkale ve Yozgat istasyonlarinda beklemesinin ardindan Sivas'a ulasmasini özetliyor. Videoda, trenin kimi zaman 252 kilometre/saat hiza ulastigi görülürken hat üzerinde insa edilen tünellerden geçis anlari da yer aliyor.