ABD Baskan Yardimcisi Harris, Afrika ziyaretine basladiAdam Abu-bashal

ABD Baskan Yardimcisi Harris, Afrika ziyaretine basladiAdam Abu-bashal

ABUJA (AA) - ABD Baskan Yardimcisi Kamala Harris, Afrika turunun ilk duragi olan Gana'ya ulasti.

Gana'nin baskenti Akra'daki Kotoka Uluslararasi Havalimani'na gelen Harris, Gana Cumhurbaskani Yardimcisi Mahamudu Bawumia ve Disisleri Bakani Shirley Ayorkor Botchwey'in yani sira üst düzey yetkililer tarafindan karsilandi.

Harris, havalimaninda yaptigi konusmada, bu geziyi, ABD halki ile Afrika kitasinda yasayanlar arasindaki uzun ve kalici, ayni zamanda çok önemli iliski ve dostlugun bir baska ifadesi olarak dört gözle beklediklerini belirtti.

Afrika'nin geleceginin, ABD dahil dünyanin geri kalani üzerindeki etkisine dair çok heyecanli oldugunu dile getiren Harris, "Bu kitada olup bitenlere baktigimda, sadece bu kitanin insanlari için degil, tüm dünya insanlari için büyük bir firsat görüyorum." dedi.

Harris, Afrika ve ABD halki arasindaki ortaklikla ilgili bazi konulari ele almak ve birlikte yapmaya devam edecekleri çalismalari güçlendirmek istedigini söyledi.

Bu seyahatte, özellikle kitada yatirimlarin artirilmasi, ekonomik büyüme ve firsatlarin kolaylastirilmasina odaklanan çalismalar yapmak istedigini vurgulayan Haris, sunlari kaydetti:

"Özellikle kadinlarin ve kiz çocuklarinin ekonomik olarak güçlendirilmesi, genç girisimciligin güçlendirilmesi, dijital katilim ve iklim krizinin etkilerine uyum da dahil olmak üzere gida güvenliginin artirilmasi için yapilmasi gereken çalismalarin desteklenmesine odaklanan çalismalar yapmak niyetindeyim."

Kamala Harris, ilk Afrika ziyaretinin ilk duragi olan Gana'dan sonra önce Tanzanya'ya ardindan Zambiya'ya geçecek.