"10: Soyutlamalar, Imalar, Mütalaalar" karma sergisi Imalat-Hane'de açildiFatih Türkyilmaz

"10: Soyutlamalar, Imalar, Mütalaalar" karma sergisi Imalat-Hane'de açildiFatih Türkyilmaz

BURSA (AA) - Küratörlügünü Duygu Demir'in üstlendigi grup sergisi "10: Soyutlamalar, Imalar, Mütalaalar", Imalat-Hane'de sanatseverlerle bulustu.

Son on yilda üretilmis islerden bir seçki sunan sergide Ahmet Dogu Ipek, biriken, Burak Kabadayi, Cevdet Erek, Deniz Aktas, Hakan Topal, Hale Tenger, Hasan Özgür Top, Huo Rf, Inci Furni, Özlem Günyol ve Mustafa Kunt'un eserleri yer aliyor.

Açilista AA muhabirine açiklamalarda bulunan küratör Duygu Demir, sergide sanatçilarin son yildaki üretimlerine yer verdiklerini belirterek, Türkiye'de çok denenmemis bir tarzi denediklerini söyledi.

Demir, sanatçilarin kültürel pozisyonlarini bir estetik alan içerisinde yansittigina dikkati çekerek, "O yüzden biraz daha dokümental, biraz daha politik, biraz daha gerçek dünyaya karismaya çalisan isler çok fazla üretildi. Ben bu seçkiyi yaparken eserlere bakan kisinin kendinden bir seyler katmasina daha çok izin veren isler seçmeye çalistim. Son yolu çok soyut bir yerden yakalamaya çalisan bir gidis var." dedi.

Sergide 12 sanatçinin 11 eserinin izlenebilecegini ifade eden Demir, eserlerin hiçbirinin bu sergiye özel üretilmedigini sözlerine ekledi.

Sergi, 2 Aralik'a kadar görülebilecek.