"Yesevi Sinema Akademisi"ne basvurular basladiAise Hümeyra Akgün

"Yesevi Sinema Akademisi"ne basvurular basladiAise Hümeyra Akgün

ISTANBUL (AA) - Gençlik ve Spor Bakanligi, Istanbul Ticaret Odasi (ITO) Marmara Anadolu Imam Hatip Lisesi ile Önder Imam Hatipliler Dernegi isbirliginde Uluslararasi Sinema Dernegince düzenlenen "Yesevi Sinema Akademisi"ne basvurular aliniyor.

Uluslararasi Sinema Derneginden yapilan açiklamaya göre, Akademi, Kültür ve Turizm Bakanligi ile Telif Haklari Genel Müdürlügünün destekleriyle sinema sanatina merakli imam hatip lisesi ögrencileri için kapilarini açacak.

Toplam 8 hafta sürecek program, Akademi Beyoglu'nda her cumartesi katilimcilari agirlayacak. Ilk dersin 7 Ekim'de yapilmasi planlanan Akademi'nin son basvuru tarihi ise 30 Eylül olarak açiklandi.

Akademide ögrenciler, sinema dünyasinin farkli yönlerini kesfetmek için yönetmenlik, kurgu, oyunculuk, görüntü yönetmenligi, senaryo ve yapimcilik gibi konulari alaninda uzmanlardan ögrenme firsati bulacak.

Bekir Bülbül, Mürsit Bag, Mehmet Uyar, Betül Demir, Ömer Miraç Tunç, Haluk Göl ve Ismet Arasan'in ders verecegi akademinin son iki haftasinda katilimcilar kendi kisa film projelerini hayata geçirebilecek.

Ayrica Mesut Uçakan, Nazif Tunç, Ihsan Kabil, Murat Pay, Hilal Çelenk ve Ahmet Edebali ustalik siniflarinda akademide ögrencilerle bir araya gelecek.

Yesevi Sinema Akademisi, gelecegin sinemacilarini yetistirmeyi ve Türk sinemasinin gelisimine katkida bulunmayi amaçliyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Uluslararasi Sinema Dernegi Baskani yönetmen Nazif Tunç sunlari kaydetti:

"Niyetimiz, sinemanin hakikat kapisini bulduracak bir sanat olmasi. Makine dairesinden perdeye dogru akan kuvvetli isigin gönülleri de arindirmasi çabasindayiz. Sinemamizin öncelikle insanin öz fitratini kesfetmesine ihtiyaç var. Imam hatip liselerinde gelenekli sanatlarimizi da yüceltmis olan bu anlayisa asina bir gençlik var. Bu gençlerin maneviyatla pismis gönüllerini sinemaya isindirmaliyiz."