Sadece kadınlar çalışıyor: Günde 3 ton üretim ile 48 ilin ihtiyacını karşılıyorlar

Van'da sadece kadınların çalıştığı bir mantar tesisinde günde 3 ton üretim yapılıyor. Devlet desteğiyle kurulan ve 63 kadının çalıştığı tesis 48 ile ürün gönderiyor.Van'ın Tuşba ilçesinde 5 yıl önce Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) alınan hibe destekle kurulan ve tamamı kadın çalışanlardan oluşan tesiste yetiştirilen mantarlar 48 kente gönderiliyor.Girişimci Kubilay Çağrı Gidersu tarafından 2019'da TKDK desteğiyle Atmaca Mahallesi'nde kurulan kültür mantarı üretim tesisi kent ekonomisine katkı sağlıyor.5 bini kapalı 25 bin metrekarelik alana kurulan ve bu yıl tam kapasite üretime geçen tesiste 63 kadın istihdam ediliyor.Zirai ve kimyasal ilaç kullanılmadan üretilen mantarlar, paketlenerek 48 şehirdeki zincir marketlere gönderiliyor.Çatıya kurulan güneş enerjisi panelleriyle kendi enerjisini üreten ve yapay iklimlendirme sistemi sayesinde 24 saat üretim yapılabilen tesis, kullanılan toprak ve gübrenin yeniden tarıma kazandırılmasıyla da örnek gösterilen projeler arasında yer alıyor.Tesiste günde 3 ton mantar hasadı yapılıyor.

Sadece kadınlar çalışıyor: Günde 3 ton üretim ile 48 ilin ihtiyacını karşılıyorlar
Sadece kadınlar çalışıyor: Günde 3 ton üretim ile 48 ilin ihtiyacını karşılıyorlar

Van'da sadece kadınların çalıştığı bir mantar tesisinde günde 3 ton üretim yapılıyor. Devlet desteğiyle kurulan ve 63 kadının çalıştığı tesis 48 ile ürün gönderiyor.

Van'ın Tuşba ilçesinde 5 yıl önce Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) alınan hibe destekle kurulan ve tamamı kadın çalışanlardan oluşan tesiste yetiştirilen mantarlar 48 kente gönderiliyor.
Girişimci Kubilay Çağrı Gidersu tarafından 2019'da TKDK desteğiyle Atmaca Mahallesi'nde kurulan kültür mantarı üretim tesisi kent ekonomisine katkı sağlıyor.
5 bini kapalı 25 bin metrekarelik alana kurulan ve bu yıl tam kapasite üretime geçen tesiste 63 kadın istihdam ediliyor.
Zirai ve kimyasal ilaç kullanılmadan üretilen mantarlar, paketlenerek 48 şehirdeki zincir marketlere gönderiliyor.
Çatıya kurulan güneş enerjisi panelleriyle kendi enerjisini üreten ve yapay iklimlendirme sistemi sayesinde 24 saat üretim yapılabilen tesis, kullanılan toprak ve gübrenin yeniden tarıma kazandırılmasıyla da örnek gösterilen projeler arasında yer alıyor.
Tesiste günde 3 ton mantar hasadı yapılıyor.