Yunan basini: Türkiye'nin düzensiz göçmen geçislerine izin verdigi iddialari gerçegi yansitmiyorAyhan Mehmet,Derya Gülnaz Özcan

Yunan basini: Türkiye'nin düzensiz göçmen geçislerine izin verdigi iddialari gerçegi yansitmiyorAyhan Mehmet,Derya Gülnaz Özcan

GÜMÜLCINE (AA) - Yunanistan'da, son günlerde Türkiye'nin, yasa disi düzensiz göçmen geçislerine "izin verdigi" seklinde çikan iddialarin geçegi yansitmadigi belirtildi.

Yunanistan'in geçici Basbakani Ioannis Sarmas baskanliginda, Meriç'te düzensiz göçmen geçislerine iliskin bir degerlendirme toplantisi yapildi.

In.gr haber portalinin, adi açiklanmayan hükümet yetkilileri ve askeri kaynaklara dayandirdigi haberinde, Atina hükümetinin elinde, Türkiye'nin Meriç ve Ege'de düzensiz göçmenlerin geçisine izin verdigi iddialarini ispatlayacak bir kanit olmadigi vurgulandi.

Haberde, kaynaklarin, Meriç'teki durumla ilgili olarak "isler her zamanki gibi" ifadesini kullandigi, Yunanistan'a geçen düzensiz göçmen sayisindaki artisin, mevsimsel sebeplerle Meriç nehrinde su seviyesinin azalmasindan dolayi yasandigini belirttigi kaydedildi.

Düzensiz göçmen geçislerinin, herhangi bir krize isaret etmedigini dile getiren kaynaklar, bu meselenin Türkiye için de hassas bir konu oldugunu ifade etti.

- Kaskarelis-Fidan görüsmesi Yunan basininda

Yunan Disisleri Bakani Vasilis Kaskarelis'in, Disisleri Bakani Hakan Fidan'i telefonla arayarak yeni görevinden ötürü tebrik etmesi, Yunan basininda genis yer buldu.

Haberlerde, görüsmede, Meriç'te Türkiye-Yunanistan sinirinda, Yunanistan'a geçmeye çalisan düzensiz göçmen sayisinda son günlerde artis gözlemlenmesinin ele alindigi aktarildi.

Protothema Gazetesi, Fidan'in, yillarca Milli Istihbarat Teskilati (MIT) Baskanligi yapmis biri olarak göçmen sorununa hakim olduguna dikkati çekti.

SKAI TV de görüsmenin olumlu bir atmosferde geçtigini, Türk makamlarinin, Meriç'teki sorunun çözülmesinde olumlu bir tavir sergiledigini yazdi.