Yeni yasama yili basladiAynur Ekiz,Seval Ocak

Yeni yasama yili basladiAynur Ekiz,Seval Ocak

TBMM (AA) - TBMM, 2,5 aylik aranin ardindan mesaisine yeniden basladi.

TBMM Genel Kurulunda, 28. Dönem 2. Yasama Yili'nin baslamasi dolayisiyla Meclis Baskani Numan Kurtulmus baskanliginda açilis toplantisi gerçeklestirildi.

Kurtulmus'un sunus konusmasinin ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, TBMM Baskanvekili Celal Adan'in esliginde Genel Kurul Salonu'na geldi.

Genel Kurulda bando esliginde Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan Erdogan konusmasini yapmak üzere kürsüye çikti.

AK Parti, MHP ve IYI Parti milletvekilleri Erdogan'i ayakta karsiladi. Karsilamada Cumhurbaskani Erdogan'i AK Parti ve MHP milletvekilleri alkisladi.

Yasama yili açilis toplantisini, Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Disisleri Bakani Hakan Fidan, Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek, Milli Savunma Bakani Yasar Güler, Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, Saglik Bakani Fahrettin Koca, Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Genelkurmay Baskani Orgeneral Metin Gürak ve TSK komuta kademesi, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, Kamu Basdenetçisi (Ombudsman) Seref Malkoç takip etti.

Toplantiyi, Anayasa Mahkemesi Baskani Zühtü Arslan, Yargitay Baskani Mehmet Akarca, Danistay Baskani Zeki Yigit, Sayistay Baskani Metin Yener, eski TBMM baskanlari Mustafa Sentop, Binali Yildirim, Bülent Arinç, Cemil Çiçek, Mehmet Ali Sahin, Ismet Yilmaz ile yabanci misyon temsilcileri de izledi.

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, Genel Kurul salonunda hazir bulunurken, milletvekili olmayan CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu ile Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, toplantiyi locadan izledi.

Cumhurbaskani Erdogan, TBMM Genel Kurulundaki konusmasinin ardindan, salondan alkislarla ugurlandi.

Kurtulmus, Erdogan'in konusmasini tamamlamasindan sonra birlesimi, 3 Ekim Sali günü saat 15.00'te toplanmak üzere kapatti.

Öte yandan Genel Kurul salonunda milletvekillerinin siralarina kirmizi ve beyaz güllerden olusan birer buket birakildi.