Yeni Renault Clio Türkiye'de tanitildiAbdulselam Durdak- Bursa OYAK Renault fabrikalarinda üretilen yeni Renault Clio, etkileyici isik imzasi, dijital ön konsolu ve sportif Esprit Alpine donanim seçenegiyle eylül ayinda Türkiye'de satisa sunulacak - Renault Global CEO'su Fabrice Cambolive: - "OYAK ile basarili is birligimizin sonuçlarindan biri olarak Türkiye, Clio için en büyük ikinci pazar konumunda yer aliyor. Bu vesileyle OYAK yönetimine tesekkürlerimi sunarim"

Yeni Renault Clio Türkiye'de tanitildiAbdulselam Durdak- Bursa OYAK Renault fabrikalarinda üretilen yeni Renault Clio, etkileyici isik imzasi, dijital ön konsolu ve sportif Esprit Alpine donanim seçenegiyle eylül ayinda Türkiye'de satisa sunulacak
- Renault Global CEO'su Fabrice Cambolive:
- "OYAK ile basarili is birligimizin sonuçlarindan biri olarak Türkiye, Clio için en büyük ikinci pazar konumunda yer aliyor. Bu vesileyle OYAK yönetimine tesekkürlerimi sunarim"

ISTANBUL (AA) - Yenilenen Renault Clio, markanin en güncel atilimlarini yansitan bir örnek olarak Türkiye'de eylülde yollara çikacak.

Bursa OYAK Renault fabrikalarinda üretilen yeni Renault Clio, Renault Global Üst Yöneticisi (CEO) Fabrice Cambolive, Renault Markasi Tasarimdan Sorumlu Baskan Yardimcisi Gilles Vidal, Renault Ürün Performansi Baskan Yardimcisi Bruno Vane ve MAIS AS Genel Müdürü Dr. Berk Çagdas'in katilimiyla Istanbul'da düzenlenen toplantida tanitildi.

Renault CEO'su Cambolive, "Dünyanin en çok satan Fransiz otomobili her zaman basarili bir model oldu. OYAK ile basarili is birligimizin sonuçlarindan biri olarak Türkiye, Clio için en büyük ikinci pazar konumunda yer aliyor. Bu vesileyle OYAK yönetimine tesekkürlerimi sunarim." ifadelerini kullandi.

Yeni Clio'nun, yeni ve etkileyici ön cephesi ve daha sportif Esprit Alpine donanim seçenegiyle, modern bir karakter sergiledigini belirten Cambolive, "Bursa OYAK Renault fabrikalarinda üretilen segmentinin lider modeli Clio, yenilenen tasarim ve donanim özellikleriyle Türk kullanicilarin daha da begenisini kazanacak." dedi.

Renault Markasi Tasarimdan Sorumlu Baskan Yardimcisi Vidal de Renault Clio'nun, tüm dünyada gerçek bir "ask hikayesi" oldugunu söyledi.

Vidal, "Biz de bu hikayenin ikonunu bir sonraki seviyeye tasimak ve temel degerlerini koruyarak daha teknolojik bir tasarimla, insan unsurunu da ön planda tutarak gelecege tasima fikriyle hareket ettik. Yeni Clio, cömert sekillerin ve keskin çizgilerin basarili bir birlesimi." seklinde konustu.

Toplantida, yeni Clio'nun fiyatinin ise henüz belirlenmedigi aktarildi.

- Yeni, daha modern ve iddiali bir tarz

Öte yandan, marka tarafindan paylasilan bilgiye göre, bugüne kadar dünya genelinde 16 milyon satis basarisi yakalayan Renault Clio, küresel çapta en çok satanlar arasina girdi,

Araç, Avrupa'da ve Türkiye'de "Yilin Otomobili" ödüllerini kazandi. Dünyada en çok Clio satilan ikinci ülke konumunda olan Türkiye'de, bugüne kadar 600 binden fazla Clio satisina imza atildi. Türkiye'de üretilen ve OYAK Renault Fabrikalari'nda 3,4 milyon adetlik üretimi asan Renault Clio, günümüzde B-HB segmentinde satilan her iki araçtan biri olarak öne çikiyor.

Renault Clio, yeni tarzi ile daha çekici ve zarif görünüyor. Ön yüzü canli bir görünüm sergilerken, isik imzasi tamamen yeni ve marka kimligini yansitiyor. Gergin, kesin ve verimli çizgiler, yeni Clio'ya daha çekici bir karakter kazandiriyor.

Iç tasarimda yeni dösemeler ve biyolojik kaynakli malzemeler Clio'yu güncel bir araç haline getiriyor, ayrica kalitesini ve kabindeki deneyimi önemli ölçüde artiriyor. Sportif ve sik Esprit Alpine donanim seviyesi hem iç hem de dis tasarim olarak yeni Clio dönemini en iyi sekilde özetliyor.

Yeni Clio, "Buzul Beyaz", "Yildiz Siyah", "Mineral Gri", "Demir Mavi", "Alev Kirmizi", "Mercan Turuncu" ve uzaktan opak, yakindan sedefli görünen üç katmanli "Kaya Gri" olmak üzere 7 gövde rengiyle yollara çikacak.

Ebatlari 17 inçe kadar ulasan jant seçenekleri, otomobilin çekiciligini destekliyor. Farkli donanimlarla kombine edilen 4'ü alüminyum alasimli olmak üzere 6 jant seçenegi bulunuyor.

Yeni Clio'nun yeni ön konsolunda 7 inç dijital ekran yer aliyor. Donanim seviyesine bagli olarak, radyo ve R&GO veya Renault Easy Link multimedya sistemi devreye giriyor. Direksiyon simidindeki Nouvel'R logosu, kokpite zarif bir dokunus katiyor.

Araç, erisilebilirlik ve diz mesafesi açisindan oldukça cömert arka yolcu alani ve 391 litreye kadar bagaj hacmi ile sinifinin en iyi özelliklerini sunuyor. Yeni Clio'nun MULTI-SENSE teknolojisi, ön ve orta konsoldaki aydinlatma ayarlarini düzenleyerek yeni bir deneyim dünyasinin kapilarini araliyor.

- Teknolojisi de güncellendi

Teknolojisi de güncellenen yeni Clio, hem sürücü hem de yolcular için gelismis, nitelikli teknolojilerle kabin içindeki herkese daha fazla rahatlik sunuyor. MULTI-SENSE ayarlariyla Renault Easy Link multimedya sistemi ve gelismis sürüs destek sistemleri, son derece sezgisel bir deneyime katkida bulunuyor.

Yeni Clio, sürüsü daha kolay ve güvenli kilan gelismis sürüs destek sistemleriyle (ADAS) yollara çikiyor. Bunlar, Sürüs, Park ve Güvenlik olmak üzere üçe ayriliyor.

Aktif acil fren destek, trafik isaretlerini tanima ve 360 derece kamera gibi öne çikan sistemler yeni Clio'yu sinifinin en güvenli otomobillerinden biri yapiyor.

Yeni Clio TCe 90 bg benzinli turbo motor ve SCe 65 bg atmosferik motor seçenekleriyle farkli kullanici gereksinimlerine en iyi sekilde cevap vermeyi hedefliyor. TCe 90 bg benzinli turbo motor, otomatik vites ile pürüzsüz vites geçisleri ve keyifli sürüs deneyimi saglarken, yakit tüketiminde de sinifinin en iyi degerlerinden birini sunuyor. Manuel sanzimanla kombine edilen SCe 65 bg atmosferik motor, sehir içi kullanimi için en ideal ekonomik sürüsü sagliyor.

Ayrica yeni Clio, tüm motor seçeneklerinde sundugu eko-sürüs asistani ile sürücüye yakittan tasarruf etmenin ve böylece egzoz CO2 emisyonlarini azaltmanin en iyi yollarini öneriyor.