Erzurum'da "Kayak Türkiye Birinciligi Alp Disiplini Yarislari" basladiMuhammet Mutaf

Erzurum'da "Kayak Türkiye Birinciligi Alp Disiplini Yarislari" basladiMuhammet Mutaf

ERZURUM (AA) - Erzurum'da Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan düzenlenen "2023 ANALIG Osman Bayrakdar Sezonu Kayak Türkiye Birinciligi Alp Disiplini Yarislari" basladi.

Palandöken Kayak Merkezi'ndeki organizasyon, "Asrin felaketi" olarak nitelenen 6 Subat'taki depremlerde hayatini kaybeden 77 bakanlik personeli ile Antakya'da hayatini kaybeden Hatay Gençlik ve Spor Il Müdürlügünde ANALIG'den sorumlu sube müdürü Osman Bayrakdar adina düzenleniyor.

Iki gün sürecek yarislarin ilk gününde, 26 ilden 14-16 yas araliginda 220'nin üzerinde sporcu, alp disiplininde mücadele etti.

Gençlik ve Spor Bakanligi Anadolu Yildizlar Ligi Sube Müdürü Veli Serkan Kömür, organizasyonun bir diger ayagini da Bolu'da gerçeklestireceklerini söyledi.

"Ilk gün yarismalari çok güzel geçti." diyen Kömür, su ifadeleri kullandi:

"Depremde hayatini kaybeden vatandaslarimizi unutmadigimizi göstermek adina anma etkinligi gerçeklestirecegiz. Bakanligimiz ve diger tüm kurumlar bu depremde birçok görev üstlendiler. Yeri geldi arama kurtarma ekibi oldular, yeri geldi yemek yapip esya tasidilar. Bu noktada ülkemiz adina birlik ve beraberlik adina önemli bir durumdu. Biz de bunu yasatmak adina sezonumuza Osman Bayrakdar ismini verdik."

Depremde hayatini kaybedenler anisina düzenlenecek kortej yürüyüsüyle devam edecek organizasyon, yarin ikinci gün yarislari ve madalya töreni ile sona erecek.