Uzmanlar yakit tasarrufu için kombi bakiminin önemine dikkati çekiyorAbdulkadir Günyol- Sonbahar aylarinda kombilere yaptirilacak bakim ile soguklari sorunsuz ve tasarruf yaparak atlatmak mümkün olabiliyor

Uzmanlar yakit tasarrufu için kombi bakiminin önemine dikkati çekiyorAbdulkadir Günyol- Sonbahar aylarinda kombilere yaptirilacak bakim ile soguklari sorunsuz ve tasarruf yaparak atlatmak mümkün olabiliyor

ISTANBUL (AA) - Kombilerin periyodik bakimi cihazin ömrünü uzatirken, verimli çalisan cihazlarla dogal gaz kullanimi da azaliyor.

Baymak'tan yapilan açiklamaya göre, havalarin serinlemeye baslamasiyla kis için hazirliklar da hizlaniyor.

Kis aylarinda aile bütçelerinin en önemli kalemlerinden birini de isitma olusturuyor. Ancak hem konforlu ve güvenli isinmayi saglamak hem de maliyetleri düsürmek bazi basit önlemlerle mümkün oluyor. Bu önlemlerin basinda da kombi bakimi geliyor.

Türkiye'de özellikle konut ve küçük is yerlerinin isitilmasinda kombiler ilk sirada yer aliyor. Iklimlendirme sektörünün öncü markasi Baymak, eylül ve ekim aylari boyunca yetkili servisleri araciligiyla özel fiyatlarla kombi bakim hizmeti sunuyor.

- "Bakimi yapilmayan kombiler can ve mal tehdidine yol açabiliyor"

Mükemmel müsteri deneyimini temel ilkelerinden biri olarak benimseyen Baymak, kis aylarinda çok daha fazla kullanilan kombilerin bakiminin yapilmasinin önemine dikkati çekiyor.

Bakimi yapilan kombi, maksimum verimle çalisiyor. Böylece gerektigi kadar isitmayan ve bakimsizliktan verim kaybina neden olan sorunlar ortadan kalkiyor ve yakit faturalarina pozitif bir katki sunuyor.

Bakimi yapilmayan kombiler sadece yüksek dogal gaz faturalarina degil, can ve mal tehdidine de yol açabiliyor. Bu olumsuzluklarin önüne geçebilmek için kombi bakimini aksatmamak gerekiyor.

- Saglikli bir bakim için yetkili servis tercihi kritik

Kombilerin bakimini yaptirmak cihazin ömrünü de uzatiyor. Böylece kis sezonu boyunca ihtiyaç duyulan isinma ve sicak su ihtiyaci sorunsuz bir sekilde karsilanabiliyor.

Tüketicilerin en çok dikkat etmesi gereken konularin basinda ise saglikli bir bakim için mutlaka kullandiklari markanin yetkili servislerini tercih etmeleri geliyor.

Öte yandan mekanlarin isitma, sogutmasinda en önemli konulardan biri isi yalitimi oluyor. Her binanin imkanlari dogrultusunda isi yalitimi yaptirmasi hem saglikli isitma ve sogutma hem de daha az enerji tüketimi için son derece önem tasiyor.

Açiklamaya göre Baymak, kombi bakimi konusunda su önerilerde bulunuyor:

"Kis sezonu öncesi cihaziniza mutlaka bakim yapilmasini öneriyoruz. Bir baska deyisle en az yilda bir kez kombi bakimi yaptirilmali. Tüm parçalarin fonksiyonel olarak kontrol edilerek temizlendigi bakim çalismasi için en uygun dönemin eylül ve ekim aylari içerisinde oldugunu söylemek mümkün. Bakimlari mutlaka yetkili servislere yaptirin. Bakim için gelen kisilerin yetki belgelerini isteyin, kurumsal firma anlayisina bagli olarak kilik kiyafet ve kullandiklari evraklarda ilgili firma logolari olup olmadigini kontrol edin. Bir kombi bakimi ortalama 40 dakika sürüyor. Bakim için gelen ekibin kombinin iç ve dis tüm ekipmanlarini kontrol edip etmedigine dikkat edin.

Kombi bakiminin yani sira tesisat temizligi yaptirmak da cihazlarin ve sistemin ömrünü uzatir, güvenli ve verimli kullanim saglar, yakit tasarrufunu arttirir. Tesisat temizligi yapilmazsa sistem suyunda asiri kirlenme ve borularda tikanma meydana gelebilir. Bu da hem radyatörlerinizin gerektigi gibi isinmasini önler hem de sisteminizin ömrünü kisaltir. Kombide bakim periyodu bir yilken tesisatta 5 yildir. Bu sebeple kombi bakiminin yapilmasinin yani sira tesisat temizligi yapilmasi da son derece önemlidir. Bakimin yani sira enerji tüketimini düsürmek isteyenler oda termostati da kullanabilir. Oda termostati dogru kullanim ile isi tasarrufu saglayabilir."