BM Baris Gücü: Lübnan sinirindan Israil’e sizma olmadi Idiris Okuduci

BM Baris Gücü: Lübnan sinirindan Israil’e sizma olmadi Idiris Okuduci

BEYRUT (AA) - Lübnan-Israil sinirinda görev yapan Birlesmis Milletler Geçici Baris Gücü (UNIFIL), Israil güvenlik birimlerinin "Lübnan topraklarindan ülkeye sizan silahli bir eylemcinin öldürüldügü" açiklamasinin aksine sinirda böyle bir sizma olmadigini belirtti.

UNIFIL Sözcüsü Andrea Tenenti'nin Israil tarafinin dünkü beyanina yanit olarak yaptigi açiklama Lübnan resmi ajansi NNA’da paylasildi.

Israil’e Lübnan üzerinden bir sahsin sizdigi yönündeki haberleri medyada gördügünü aktaran Tenenti, "UNIFIL, son günlerde Mavi Hat üzerinden herhangi bir geçis gözlemlemedi." ifadesini kullandi.

Tenenti ayrica UNIFIL Komutani Tümgeneral Aroldo Lazaro'nun taraflara, yanlis anlamalari ve gerilimi önlemek için UNIFIL'le koordinasyonu sürdürme ve istikrari koruma çagrisi yaptigini söyledi.

- Ne olmustu?

Israil ordusu, polis ve iç güvenlik teskilati Sin-Bet (Sabak) tarafindan dün yapilan ortak açiklamada, 13 Mart'ta Hayfa'daki Mecdu Kavsagi yakininda bir kisinin agir yaralandigi saldirinin failini arama çalismalari kapsaminda Ara bölgesinde durdurulan bir otomobildeki silahli kisinin öldürüldügü ifade edilmisti.

Açiklamada, "sorusturmada elde edilen ilk verilere göre, yaninda birçok silah ve kullanima hazir bele sarilan patlayici bulunan eylemcinin bu hafta baslarinda Lübnan topraklarindan Israil'e sizdiginin anlasildigi" kaydedilmisti.

Israil güvenlik birimleri, yürütülen genis çapli sorusturma kapsaminda Hizbullah'in olayla ilgisinin arastirildigini bildirmisti.