Türkiye'den Avrupa Hareketlilik Haftasi'na bu yil 630'un üstünde belediye katildiGökhan Yildiz- Türkiye Belediyeler Birligi ve Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz: - "Bir önceki sene 570 belediyemiz vardi. Her sene biraz daha bilinç artiyor"

Türkiye'den Avrupa Hareketlilik Haftasi'na bu yil 630'un üstünde belediye katildiGökhan Yildiz- Türkiye Belediyeler Birligi ve Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz:
- "Bir önceki sene 570 belediyemiz vardi. Her sene biraz daha bilinç artiyor"

ISTANBUL (AA) - Türkiye Belediyeler Birligi (TBB) ve Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, "Bu sene Türkiye'den Avrupa Hareketlilik Haftasi'na 630'un üstünde belediye katilim sagladi. Bir önceki sene 570 belediyemiz vardi. Her sene biraz daha bilinç artiyor." dedi.

Türkiye Belediyeler Birligi (TBB) ev sahipliginde gerçeklestirilen Avrupa Hareketlilik Haftasi Arabasiz Gün etkinligine TBB Baskani Yücel Yilmaz, Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken, AB Türkiye Delegasyonu Baskani, Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, ve bisiklet gurubu katilim gösterdi.

Etkinlikte konusan Yilmaz, "Avrupa Hareketlilik Haftasi 16 Eylül'de basladi bugün son günü hep beraber kutluyoruz." dedi.

Eyüpsultan'in misafiri olduklarini belirten Yilmaz, sunlari kaydetti:

"Bisiklet kulüplerimizle beraber iyi bir güzergahta Eyüpsultan Belediye Baskanimiz Deniz Köken bize Eyüpsultan'i kesfettirecek. Hep beraber dolasacagiz. Bu etkinligimiz Avrupa'da katilan bütün ülkelerin katiliminda en çok Türkiye'den katilim yapiliyor.

Izmir, Konya , Ankara , Bursa'da büyük katilimli etkinlikler yapildi. Amacimiz vatandasimizin bedenini kullanarak daha az karbon salimiyla sehirlerde yasamasi, sehrini kesfederek dolasmasi ve sehirlerde toplu ulasim araçlarinin sayisini artirmak. Ben katilan bütün belediyelerimize tesekkür ediyorum."