Banvit BRF, arittigi suyun yüzde 43'ünü içme suyu kalitesinde geri kazandiUgur Aslanhan- Banvit BRF CEO'su Tolga Gündüz: - "Türkiye'nin de su konusunda sinirli kaynaklara sahip oldugunun bilinciyle Banvit BRF, sürdürülebilirlik çalismalari ile üretim tesislerinde kullandigi suyu, içme suyu kalitesinde yeniden kullanima kazandiriyor ve su israfinin önüne geçiyor"

Banvit BRF, arittigi suyun yüzde 43'ünü içme suyu kalitesinde geri kazandiUgur Aslanhan- Banvit BRF CEO'su Tolga Gündüz:
- "Türkiye'nin de su konusunda sinirli kaynaklara sahip oldugunun bilinciyle Banvit BRF, sürdürülebilirlik çalismalari ile üretim tesislerinde kullandigi suyu, içme suyu kalitesinde yeniden kullanima kazandiriyor ve su israfinin önüne geçiyor"

ISTANBUL (AA) - Banvit BRF, geçen yil arittigi suyun yüzde 43'ünü içme suyu kalitesinde geri kazandi.

Banvit BRF'den Dünya Su Günü dolayisiyla yapilan açiklamaya göre, sirket, yüzde 70'i sularla kapli dünyanin sahip oldugu su rezervlerinin sadece yüzde 1'inin tatli su kaynagi ve kullanilabilir durumda oldugunun altini çizdiyor.

Banvit, bagli oldugu global sirketi BRF'nin "2040 Net Sifir" hedefi dogrultusunda, faaliyetlerinde sürdürülebilirligi odagina alarak ilerlerken, su kullaniminda tasarrufa yönelik uygulamalarini kararlilikla sürdürüyor.

Banvit BRF'nin dogadaki ayak izini azaltmak üzere su ve enerji tasarrufundan geri dönüsümlü ambalajlarin kullanimina, hayvan refahina yönelik uygulamalardan atik yönetimi ve egitim çalismalarina kadar uzanan farkli alanlarda çesitli uygulamalari bulunuyor.

Sirket, Bandirma ana kampüsünde yer alan "Atik Su Geri Kazanim Tesisi" sayesinde arittigi suyun ortalama yüzde 43'ünü içme suyu kalitesinde yeniden geri kazaniyor. Böylece dogal kaynaklari kullanmak yerine atik suyun geri kazanimini saglayarak yeralti su kaynaklarini da koruyor. Banvit BRF, 2025'e kadar tüm tesislerindeki su kullanimini yüzde 13 azaltmayi hedefliyor.

- "2025'e kadar tüm tesislerimizdeki su kullanimini daha da azaltmayi planliyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Banvit BRF Üst Yöneticisi (CEO) Tolga Gündüz, su tasarrufuna büyük önem verdiklerini ve bu alanda yatirim yaptiklarini belirterek, ülke olarak su an kuraklik tehlikesi ile yüz yüze kaldiklari bir süreç içerisinde olduklarini bildirdi.

Bu konuda herkese önemli görevler düstügünü aktaran Gündüz, "Biz Türkiye'nin önde gelen beyaz et üreticilerinden biri olarak sorumlulugumuzun bilinciyle üretim süreçlerimizi sürdürülebilirlik perspektifinde yeniden düzenledik. 2025 yilina kadar tüm tesislerimizdeki su kullanimimizi daha da azaltmayi planliyoruz. Çocuklarimiza birakacagimiz en degerli mirasimiz olan yasanabilir bir dünya için bugün oldugu gibi bundan sonra da çalismalarimiza ara vermeden devam edecegiz." ifadelerini kullandi.

Gündüz, dünya nüfusunun yüzde 40'ini barindiran 80 ülkenin simdiden su sikintisi çektigini belirterek, "Türkiye'nin de su konusunda sinirli kaynaklara sahip oldugunun bilinciyle Banvit BRF, sürdürülebilirlik çalismalari ile üretim tesislerinde kullandigi suyu, içme suyu kalitesinde yeniden kullanima kazandiriyor ve su israfinin önüne geçiyor." degerlendirmesinde bulundu.