Türkiye Aile Destek Programi kapsaminda 4,4 milyar lira ödeme yapilacakAyse Sensoy Boztepe

Türkiye Aile Destek Programi kapsaminda 4,4 milyar lira ödeme yapilacakAyse Sensoy Boztepe

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Türkiye Aile Destek Programi mart ayi ödemelerinin basladigini belirterek, bu kapsamda ihtiyaç sahibi hanelere 4,4 milyar lira ödeme yapilacagini bildirdi.

Bakan Yanik, yaptigi yazili açiklamada, Türkiye Aile Destek Programinin baslangici olan 2022 Temmuz'dan 2023 mart dönemine kadar saglanan destek tutarinin 26,1 milyar lirayi astigini kaydetti.

Çocuk Destegi kapsaminda 2,5 milyon hane olmak üzere Türkiye Aile Destek Programi'ndan toplam 3,4 milyon hanenin faydalandigini belirten Yanik, hanelerin gelirlerine göre aylik 850 lira ile 1250 lira tutarlarinda ödeme yapildigini aktardi.

Bakan Yanik, Türkiye Aile Destek Programi'nda bu ay 3,4 milyar lira aile destegi ve 1 milyar lira çocuk destegi olmak üzere toplam 4,4 milyar lira ödeme yapacaklarini, bu süreçte destek verdikleri çocuk sayisinin ise 6 milyona ulastigini belirtti.

Yanik, Türkiye Aile Destek Programi'ndan daha fazla vatandasin yararlanabilmesi için çerçevesini genislettiklerini, programa, Çocuk Destek Bileseni ve Elektrik Tüketim Destegini eklediklerini ifade etti.

Destekten yararlanan hanelere çocuklarinin masraflarini karsilayabilmeleri için aylik ödemeler yaptiklarini hatirlatan Yanik, "Çocuk Destek Bileseni kapsaminda hanelerimize aylik 350 lira ile 650 lira tutarlarinda ilave destek sagliyoruz. Buna ek olarak hanelerimize 260 lira kadar da Elektrik Tüketim Destegi sagliyoruz." bilgisini verdi.