Türk Telekom eSüper Lig play-off etabi yarin baslayacakErcan Çakar

Türk Telekom eSüper Lig play-off etabi yarin baslayacakErcan Çakar

ISTANBUL (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Kulüpler Birliginin katkilariyla ilk kez gerçeklestirilen Türk Telekom eSüper Lig'de play-off etabi yarin baslayacak.

TFF'den yapilan açiklamaya göre, 15 Mart'ta baslayan Türk Telekom eSüper Lig, Atakas Hatayspor ve Gaziantep FK disinda Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden 17 takimin katilimiyla düzenlendi. Normal sezonu 14 Mayis'ta sona eren ligde, her takim en az 1 koç ve 2 efutbolcu ile temsil edildi.

Türk Telekom eSüper Lig'de normal sezon maçlari çevrim içi, 1'e 1 ve 95 Gen modu üzerinden oynandi. Play-off ve büyük final müsabakalari ise 23-24 Mayis ve 30-31 Mayis tarihlerinde FIFA Ultimate Team modu üzerinden oynanacak.

Normal sezonu 32 maçta topladigi 65 puanla Trabzonspor lider tamamladi. Sezonu ilk 4 sirada tamamlayan Trabzonspor, Besiktas, Galatasaray ve Istanbul Basaksehir takimlari çeyrek finale dogrudan katilmaya hak kazandi. Normal sezonu 5 ile 12. sirada bitiren Boost Sivasspor, Kayserispor, Fenerbahçe, Fraport TAV Antalyaspor, Ümraniyespor, Kasimpasa, VavaCars Fatih Karagümrük ve Alanyaspor takimlari play-off etabina katilmaya hak kazandi.

Esa Arena'da 23 Mayis tarihinde çevrim disi olarak gerçeklestirilecek play-off etabinda biletler ücretsiz olacak. Play-off etabinda kazanan 4 takim çeyrek finale katilmaya hak kazanacak.

Türk Telekom eSüper Lig Final etabi ise 8 takimin katilimi ile 24 Mayis ve 30-31 Mayis'ta Esa Arena'da çevrim disi olarak oynanacak.

Türkiye'de ilk kez resmi olarak düzenlenen Türk Telekom eSüper Lig'in sampiyonu 200 bin liralik ödülün sahibi olacak. Ayrica finale kalan her iki takim da FIFA Global Series Play-Inn etabina katilma hakki kazanacak.

Türk Telekom eSüper Lig play-off ve final asamasi maçlarinin tamami Tivibu Spor 4, YouTube ve Twitch kanallarindan canli izlenebilecek.

Play-off 1. tur maçlarinin programi söyle:

Yarin:

Boost Sivasspor-Alanyaspor

Fraport TAV Antalyaspor-Ümraniyespor

Kayserispor-VavaCars Fatih Karagümrük

Fenerbahçe-Kasimpasa