Türk Kizilay mobil saglik araci, Malatya'da depremzedelere hizmeti sürdürüyor Orhan Yoldas

Türk Kizilay mobil saglik araci, Malatya'da depremzedelere hizmeti sürdürüyor Orhan Yoldas

MALATYA (AA) - Türk Kizilay mobil saglik araci, Malatya'da kirsal mahallelerde yasayan depremzedelere saglik hizmeti sunmaya devam ediyor.

Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerin ardindan kentte hizmet vermeye baslayan mobil saglik ekibinde birer doktor, hemsire, psikolog, radyoloji teknikeri ile halk sagligi uzmani bulunuyor.

Yesilyurt ilçesine bagli Bentbasi Mahallesi'nde çadirlarda yasayan depremzedeleri ziyaret eden Kizilay ekipleri, saglik sorunu olan 40 depremzedeyi mobil saglik aracinda muayene etti, yetiskinlere de psikososyal destek hizmeti verildi.

Kayseri Kizilay Hastanesinde görevli hemsire Asiye Beyan, AA muhabirine, gönüllü olarak deprem bölgesine geldigini, kirsal mahallelerde ihtiyaç sahibi vatandaslara saglik hizmeti sunduklarini belirtti.

Beyan, "Çadirlari ziyaret ederek vatandaslarin saglik sorununun olup olmadigini sorduk, saglik hizmeti verdigimiz konusunda bilgilendirdik. Sonrasinda saglik sorunlari olan vatandaslarimizi doktorumuzla muayene ederek, gerekli ilaçlari verdik." dedi.

Muayenesinin ardindan ilacini alan depremzedelerden Meryem Bagna da verilen hizmetten memnun oldugunu dile getirerek, "Kizilay'a tesekkür ederim, Allah devletin eksikligini vermesin. Kizilay'in yemeginden, odun ve kömüründen, çadirindan her seyinden yararlaniyoruz. " diye konustu.