Petrol Ofisi pazardaki liderligini güçlendirmek için yatirimlarini sürdürüyorZeynep Beyza Kiliç

Petrol Ofisi pazardaki liderligini güçlendirmek için yatirimlarini sürdürüyorZeynep Beyza Kiliç

ANKARA (AA) - Petrol Ofisi Grup CEO'su Mehmet Abbasoglu, akaryakit ve madeni yag pazarlarindaki liderliklerini güçlendirmek için yatirim yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Petrol Ofisi 16-18 Mart'ta Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Petroleum Istanbul - 16. Uluslararasi Petrol, LPG, Madeni Yag, Ekipman, Istasyon Market Ürünleri ve Teknoloji Fuari"nda yerini aldi.

Sirket, 3 gün boyunca 22 ülkeden 1000'in üzerinde markanin ve binlerce kisinin ziyaret ettigi fuarda katilimci ve destekçi olarak yer alacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen Abbasoglu, Türkiye'nin akaryakit ve madeni yag pazarinda lider olduklarini belirterek, "4 kitada 33 ülkeye madeni yag ihracati yapan, teknoloji ihraç eden bölgesel bir güç konumundayiz. Akaryakit ve madeni yag pazarlarindaki geleneksel liderligimizi korurken attigimiz her adimda ülkemizin enerji koridoru konumunu güçlendirecek altyapi ve yenilikçi teknolojilere yatirim yapmaya, yarattigimiz ölçek ekonomisi ile ülkemizin sürdürülebilir büyümesine katma deger saglayacak girisimler yaratmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Abbasoglu, Kahramanmaras merkezli depremlerde ihtiyaçlari karsilayabilmek için yaptiklari çalismalara isaret ederek, su ifadeleri kullandi:

"Deprem felaketinin ilk gününden bu yana yaptigimiz destekler kapsaminda bölgeye 100 milyon liralik kaynak aktardik. Bu çerçevede 5 milyon litrelik akaryakiti afet bölgesinde yer alan 10 ildeki istasyonlarimizin otomasyon sistemi ile kademeli olarak AFAD'in bilabedel kullanimina sunduk. Bölgedeki AFAD araçlarina ve AFAD'in yönlendirdigi kurum ve kuruluslara istasyonlari ve mobil ikmal noktalari ile yakit ikmali yaptik. 40 bin litrelik mobil konteyner tankini afet bölgesine indirerek AFAD'in hizmetine sunduk. Bilabedel yardimlarimiz disinda valilikler ve kaymakamliklarin koordinasyonunda, onlarin yönlendirdigi lokasyonlara mobil ikmal noktalari ile kesintisiz enerji de sagliyoruz. Mersin ve Iskenderun terminallerini besleyebilmek amaciyla toplam 8 aracimizi terminaller arasi tasimayi saglamak üzere yönlendirdik. Bugüne kadar afet bölgesine 2 bin 858 tankerimizle 64 milyon litreden fazla yakit ikmali gerçeklestirdik. Bölgedeki yardim uçaklari trafiginin sorunsuz ilerlemesi için toplam 720 yardim uçagina 6 milyon 550 bin litre yakit ikmali yaptik. 4 adet gezici tankerimizi havaalani tadilati ve diger destek islerinde kullanilmak üzere bölgeye tasidik. Bölgede zarar gören yollarin onarimi adina Karayollari Genel Müdürlügü araçlari ile bölgenin asayisi için kritik bir sorumluluga sahip Emniyet Genel Müdürlügü ve Jandarma Genel Komutanligi araçlarina kesintisiz yakit ikmali yapiyoruz. Terminallerinden deniz yolu ile akaryakit tedarik operasyonu kapsaminda gemilerimizi sürekli teyakkuz halinde tutuyoruz."