Tunus'ta Nahda Hareketi lideri Gannusi hakkinda bir tutuklama karari dahaMehmet Akif Turan

Tunus'ta Nahda Hareketi lideri Gannusi hakkinda bir tutuklama karari dahaMehmet Akif Turan

TUNUS (AA) - Tunus'ta "devletin güvenligine karsi komplo kurmak" suçlamasiyla cezaevinde bulunan Nahda Hareketi lideri ve eski Meclis Baskani Rasid el-Gannusi'nin, tutuksuz yargilandigi "Instalingo Sirketi" davasi kapsaminda da tutuklu yargilanmasina karar verildi.

Susa Asliye Mahkemesi Bassavci Yardimcisi ve resmi sözcüsü Rusdi bin Ramazan, konuya iliskin Tunus resmi haber ajansina açiklamada bulundu.

Bin Ramazan, "Instalango Sirketi" davasi kapsaminda tutuksuz yargilanan Gannusi'nin tutuklu yargilanmasina karar verildigini belirtti.

Gannusi'nin mahkemeye çikmayi reddettigini aktaran Bin Ramazan, tutuklama kararinin Gannusi'nin giyabinda alindigini kaydetti.

Tunus'ta Ekim 2021'de açilan "Instalingo Sirketi" davasi kapsaminda aralarinda Nahda Hareketi lideri Gannusi ve ailesinin de bulundugu birçok siyasi, gazeteci, blog yazari ve is adami hakkinda "yolsuzluk ve kara para aklama" iddiasi bulunuyor.

Iddialar arasinda "casusluk, devlet baskanini hedef alan saldiri hazirligi, iç güvenligi tehdit ve devlet baskanina karsi komplo kurma" suçlamalari da yer aliyor.

"Instalingo Sirketi" davasi kapsaminda 10 Kasim 2022'de Susa Asliye Mahkemesi'nde 9 saat boyunca ifadesi alinan Gannusi'nin tutuksuz yargilanmasina karar verilmisti.

Tunus'ta 17 Nisan'da gözaltina alinan Gannusi, 20 Nisan'da "devlet güvenligine karsi komplo kurmak" suçlamasiyla tutuklu yargilanmak üzere cezaevine gönderilmisti.