Trump’in eski danismani Bannon'dan, Musk’in maasini Çin Komünist Partisinin ödedigi iddiasiIbrahim Hakki Çetinkaya

Trump’in eski danismani Bannon'dan, Musk’in maasini Çin Komünist Partisinin ödedigi iddiasiIbrahim Hakki Çetinkaya

ANKARA (AA) - Eski ABD Baskani Donald Trump’in eski danismani Steve Bannon, "Twitter’in sahibi Elon Musk’in maasini Pekin’in ve Çin Komünist Partisinin (ÇKP) ödedigini" iddia etti.

Businessinsider’in haberine göre, dolandiricilikla suçlanan Çinli milyarder Guo Wengui’nin ortagi da olan Bannon, asiri sagci sosyal medya platformu Gettr üzerinden yaptigi paylasimda, Bloomberg’de Elon Musk’in Çin’i ziyaret etme planiyla ilgili yaziyi referans alarak, "Twitter’in sahibinin, Çin Içisleri Bakanligina giderek maasini ödeyen ÇKP’ye secde ettigini" ileri sürdü.

Bannon, Gettr üzerinden yaptigi bir baska paylasimda da Musk hakkinda "Elon Musk, nefes aldigi sürece yalan söylüyor. Twitter denen suç yuvasini 2 kat fazla para ödeyerek satin aldi. Simdi ise Pekin’deki maasini ödeyen patronlari herkese saldirmasini istiyor." ifadesini kullandi.

Martta bir podcast programina katilan Bannon, Musk’in "ÇKP tarafindan desteklenen bir düzenbaz" oldugunu belirtmis, bu kisim ise bir sosyal medya hesabindan paylasilmisti.

Elon Musk ise yanit olarak paylasiminda, “Bannon’i akilli ve seytani sanirdim fakat simdi fark ediyorum ki ilk kisim hakkinda yanilmisim.” ifadelerini kullanmisti.

- Musk’in Çin ile baglantisi

Musk, dün yaptigi açiklamada, Çin’in Sanghay kentindeki mevcut otomobil fabrikasinin yaninda Tesla için yeni bir batarya fabrikasi kurmaya düsündügünü söylemisti.

Çin hükümetine olan hayranligini dile getirmesiyle bilinen Musk, ÇKP’nin 100. yilinda Twitter’dan yaptigi paylasimda, "Çin’in ulastigi ekonomik refah ve özellikle altyapidaki gelisimi, gerçekten inanilmaz bir basari. Insanlari, Çin’i ziyaret etmeye ve bunu gözleriyle görmeye çagiriyorum." ifadesini kullanmisti.

Twitter benzeri Çinli sosyal medya platformu Weibo’da ise Çinliler, Musk için “Onun felsefesi, Çin hükümetiyle ayni çizgide. Kendisine ÇKP üyeligi bile verilebilir." paylasiminda bulunmustu.

- Bannon’in Çin ile baglantisi

Musk’i Çin ile yakin olmakla suçlayan Bannon ise Çinli ortagi is insani Guo Wengui’ye ait bir yatta tutuklanmis, kara para aklamak ve Trump dönemindeki bir proje için toplanan bagis paralarini çalmakla suçlanmisti.

The New Yorker’daki habere göre, Bannon, ÇKP ile ciddi baglari olan Guo’yu bir dönem "Pekin’in Donald Trump’i ve yeni Çin’in George Washington’i" olarak tanimlamisti.