Galatasaray, Türk Telekom eSüper Lig'de sampiyonluga ulastiCan Öcal- Sari-kirmizililarin yani sira Trabzonspor, FIFA Global Series'te Türkiye'yi temsil etme hakki kazandi

Galatasaray, Türk Telekom eSüper Lig'de sampiyonluga ulastiCan Öcal- Sari-kirmizililarin yani sira Trabzonspor, FIFA Global Series'te Türkiye'yi temsil etme hakki kazandi

ISTANBUL (AA) - Türk Telekom eSüper Lig'de sampiyon, Galatasaray oldu.

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) düzenledigi ve Spor Toto Süper Lig takimlarinin yer aldigi Türk Telekom eSüper Lig'in ilk sezonu Galatasaray'in sampiyonluguyla tamamlandi.

ESA Arena'da düzenlenen organizasyonda rakibi Trabzonspor'u Büyük Final'de 3-1, Reset Bracket'ta 3-2'lik skorla maglup eden sari-kirmizililar, eSüper Lig'in kupasini Türkiye'de havaya kaldiran ilk takim oldu. Galatasaray'in oyuncusu Kaan Tüzün, kupayi TFF Stratejik ve Kurumsal Iletisimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Idil Karademirlidag Suher'in elinden aldi.


- Finalistler FIFA Global Series'te Türkiye'yi temsil edecek


Türk Telekom eSüper Lig'in sampiyonu Galatasaray, 200 bin lira para ödülünün sahibi oldu.

FIFA 23 üzerinden oynanan Türk Telekom eSüper Lig, 20 resmi ligden biri olurken, finalde karsilasan Galatasaray ve Trabzonspor, FIFA Global Series'te Türkiye'yi temsil etme hakki kazandi.


- "Sampiyon takimimizi, sporcularimizi, antrenör ve yöneticilerini canigönülden kutluyorum"


TFF Stratejik ve Kurumsal Iletisimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Idil Karademirlidag Suher, kupa töreninde yaptigi konusmada, "Federasyon olarak Türkiye'de bir ilki gerçeklestirdik. eFutbolda dünyanin 20 resmi liginden biri olarak bu alanda varlik göstermek bizler için gurur verici. Büyük bir heyecana sahne olan Büyük Final sonunda ligimizin ilk sampiyonu belli oldu. Sampiyon takimi, sporculari, antrenör ve yöneticileri canigönülden kutluyorum. Federasyon olarak dilegimiz, eSüper Lig'de bu heyecan ve rekabetin her sezon katlanarak büyümesidir. Ligin, dünyanin en önemli eFutbol Ligi haline gelmesini istiyoruz. eSüper Lig, her sezon daha güçlü, daha heyecanli ve izleyici sayisini katlayarak artiran bir lig haline gelecek. Kulüpler de büyük bir ekonomik hacme sahip eFutboldan önemli gelirler elde edecektir." ifadelerini kullandi.


-"eMilli Takimi'mizin Dünya Kupasi'na katilmaya hak kazanmasi Türk Telekom eSüper Lig'in basarisidir"


"eMilli Takimi'mizin Dünya Kupasi'na katilmaya hak kazanmasi Türk Telekom eSüper Lig'in basarisidir." diyen Suher, "Rekabetçi ortam, uluslararasi basariyi da getiriyor. eSüper Lig, Türk Telekom'un destegiyle daha güçlü hale gelecektir. eMilli Takimi da ülkemizi gururlandiracak büyük basarilara imza atacaktir. Sampiyon olan takim ve ligimizin ikincisi, FIFA Global Series'te ülkemizi temsil etme hakki kazandi. Iki takimimiza da simdiden Global Series'te basarilar diliyorum ve önemli basarilar elde edeceklerine yürekten inaniyorum." degerlendirmesinde bulundu.


-"Gelecek sezon daha rekabetçi bir lig izleyecegiz"


Büyük hedeflere ulasmak için dogru ve güçlü is birlikleri kurmanin büyük önem tasidigini aktaran Suher, sunlari kaydetti:

"eFutbolda Türk Telekom gibi Türkiye'nin en önemli markalarindan birinin TFF ile bu yola çikmasi çok kiymetli. eSüper Lig'e isim sponsoru olarak adini veren ve ligimizin yayincisi olan Türk Telekom'un basta degerli CEO'su Ümit Önal olmak üzere tüm yönetici ve çalisanlarina tesekkür ediyorum. Iki güçlü markanin birlikteliginin eFutbol alaninda ülkemize büyük bir ivme kazandiracagina inaniyorum. Önümüzdeki sezon yine Türk Telekom'un isim sponsoru ve yayinci kurulusu olacagi eSüper Ligi'ni 20 takimla kasim ayinda baslatacagiz. Çalismalarimiza simdiden basladik.

Gelecek sezon eFutbolseverler, daha güçlü ve daha rekabetçi bir Türk Telekom eSüper Lig ile büyük heyecanin parçasi olma sansini yakalayacaklar. Takimlarimiza, eFutbol takimlarinin sorumlularina, oyuncularina ve bu projede TFF ile organizasyona büyük emek veren Kulüpler Birligi Vakfina ayrica tesekkür ediyoruz. Ortaya koydugu ilerici vizyon ile Türkiye'de bir ilki gerçeklestiren TFF'nin degerli baskani Mehmet Büyükeksi'ye de tüm eSüper Lig ailesi adina sükranlarimi sunuyorum."


- "Ligi gelecek sezonda da desteklemeye devam edecegiz"


Türk Telekom Pazarlama ve Müsteri Deneyimi Genel Müdür Yardimcisi Zeynep Özden, AA muhabirine yaptigi açiklamada, bu yil ilki düzenlenen Türk Telekom eSüper Lig'in sampiyonluk heyecanina taniklik ettiklerini belirterek, "Birbirinden çekismeli karsilasmalarin yasandigi eSüper Lig'in sampiyonunu gönülden tebrik ediyorum. Sezon boyunca ligde yer alan diger takimlari da mücadelelerinden ötürü tebrik ediyorum. Türk Telekom olarak, uzun yillardir sporun gelismesi ve genis kitlelere ulasmasi için destegimizi sürdürüyoruz. Bu dogrultuda Türkiye'deki dijital dönüsümün lideri olarak, futbolun çati markasi TFF ile birlikte degerli bir is birligine imza atmis olduk. Türkiye'de ilk kez düzenlenen eSüper Lig'in isim sponsoru ve resmi yayincisi olduk. Esporseverler, sezon boyunca Tivibu üzerinden yayinladigimiz maçlara ve takimlarin birbirinden heyecanli karsilasmalarina taniklik etti. Bu anlasmayi dünyada hizla gelisen ve ülkemizde de büyük bir ilgiyle takip edilen eFutbolu ileriye tasimak açisindan çok kiymetli buluyoruz. Bu süreçte basta TFF Baskani olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Oyun ekosistemini yükseltmek bize mutluluk veriyor. Isim sponsoru ve resmi yayincisi oldugumuz Türk Telekom eSüper Ligi'ni gelecek sezonda da desteklemeye devam edecegiz." diye konustu.


- "Tivibu Spor'da birçok popüler müsabakayi canli yayinladik ve yayinlamaya devam ediyoruz."


Oyunseverlerin tüm ihtiyaçlarina cevap verecek bir evren olusturduklarini dile getiren Özden, söyle konustu:

"Türk Telekom olarak dijital dönüsümdeki bilgi birikimimizle birlikte oyun dünyasinin beklentilerine ve ihtiyaçlarina katki saglayacak ürün ve hizmetleri sunuyoruz. Dijitallesme ve teknolojinin basvurdugu her alanda yerimizi aliyoruz. Oyuncularin ihtiyaci olan yüksek hiz saglayan fiber internetimizi Türkiye'nin dört bir yanina götürerek oyun ekosisteminin gelisimine dogrudan teknolojik katki sagliyoruz. Türkiye'de espor yayinciliginin ana adresi konumunda olan Tivibu Spor'da simdiye kadar birçok popüler müsabakayi canli olarak yayinladik ve yayinlamaya devam ediyoruz. Dijital oyun alisveris platformumuz Playstore ile bugüne kadar bilgisayar ve mobil olmak üzere 1000'den fazla popüler oyun markasini ayni anda oyunseverlere sunduk. Sektörün oyunculara özel internet ve oyun odakli faydalar sunan tek markasi GAMEON ile daha da entegre bir platformun kapilarini açtik. Dünyada ve Türkiye'de, milyonlarca bilgisayar oyuncusunun favorisi olan oyunlarla yaptigimiz is birlikleriyle oyun içi faydalar sagladik. Bu anlamda oyunseverlerin tüm ihtiyaçlarini sahiplenerek ekosistemin gelisimi için öncü projeler üretiyoruz ve is birlikleri gerçeklestiriyoruz."