Ikinci el araç ticaretinde "6 ayda 6 bin kilometre" sartina uymayanlara 35,1 milyon lira cezaMerve Özlem Çakir

Ikinci el araç ticaretinde "6 ayda 6 bin kilometre" sartina uymayanlara 35,1 milyon lira cezaMerve Özlem Çakir

ANKARA (AA) - Ticaret Bakanligi, ikinci el otomobilde 6 ay 6 bin kilometre pazarlama ve satis kisitlamasina aykiri faaliyette bulunan otomobil yetkili bayileri ile oto galerilerine uygulanan idari para cezasinin 35 milyon 110 bin 527 liraya ulastigini bildirdi.

Bakanliktan yapilan açiklamada, ikinci el motorlu kara tasiti ticareti yapan otomobil yetkili bayileriyle oto galeriler nezdinde kamuoyunda "6 ay 6 bin kilometre düzenlemesi" olarak bilinen pazarlama ve satis kisitlamasi kapsaminda, Bakanlik tarafindan gerçeklestirilen denetimler sonucu daha önce 36 isletmeye, toplam 15 milyon 905 bin 127 lira idari para cezasi uygulandigi animsatildi.

Ayni düzenleme çerçevesinde 1-8 Mart döneminde yapilan denetimler sonucu da 47 isletme hakkinda 19 milyon 205 bin 400 lira daha ceza verildi.

Böylece Bakanlikça otomobil yetkili bayileriyle oto galerilerine uygulanan idari para cezasi toplami 35 milyon 110 bin 527 liraya ulasti.

Isletmeler arasindaki rekabeti bozucu faaliyetleri engelleyerek piyasanin düzgün islemesini saglamak ve böylece tüketicilerin ikinci el tasita ulasimini kolaylastirmak amaciyla Bakanlik tarafindan denetimlere devam edilecegi duyuruldu.