Trabzon'un 3 turizm merkezini 8 ayda 206 bin 855 kisi ziyaret ettiDuygu Avunduk

Trabzon'un 3 turizm merkezini 8 ayda 206 bin 855 kisi ziyaret ettiDuygu Avunduk

TRABZON (AA) - Trabzon Büyüksehir Belediyesinin sorumluluk alanindaki Kizlar Manastiri, Çal Magarasi ve Trabzon Sehir Müzesi'ni yilin 8 ayinda 206 bin 855 yerli ve yabanci turistin gezdigi bildirildi.

Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, yaptigi yazili açiklamada, tarihi ve dogal güzellikleriyle ünlü kenti çekim merkezi haline getirmeyi amaçladiklarini belirtti.

Zorluoglu, yaz boyunca hem Trabzon'a hem de Büyüksehir Belediyesinin sorumluluk alanindaki turizm merkezlerine gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarini vurguladi.

Dogu Karadeniz ve Trabzon'un en önemli turizm destinasyonlari arasinda yer alan ve "yer altindaki sakli cennet" olarak nitelendirilen Çal Magarasi'nin ziyaretçilerine doyumsuz anlar sundugunu anlatan Zorluoglu, söyle devam etti:

"Sadece Trabzon ve Türkiye için degil, dünya için de çok önemli bir miras olan Çal Magarasi, içerisindeki muhtesem dogal sekilleri, deresi, selaleleri ve göletleriyle ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Magarayi daha cazip hale getirmek için içerisindeki ahsap yürüyüs yolunu paslanmaz çelik olarak yeniledik. Yine magara içerisinde acil durum planina göre kamera sistemi, aydinlatma sistemleri, alarm sistemleri kurulmus olup acil durum çikis noktalari düzenlenmistir."

Zorluoglu, Kizlar Manastiri'nin restore edilip yeniden hizmete açildiktan sonra büyük ilgi gördügüne dikkati çekerek sunlari kaydetti:

"Manastirin mülkiyeti Aralik 2019 itibariyla Büyüksehir Belediyesine devredildi. Gerçekten sehrin merkezinde, sirtini Boztepe'nin eteklerine dayayan Kizlar Manastiri'ni restorasyon çalismalarinin tamamlanmasinin ardindan Eylül 2021'de ziyarete açtik. Kizlar Manastiri'miz, yeni yüzüyle müzikten tiyatroya, resimden edebiyata sanatin her alaninda kültür sanat merkezi olarak turizme katki sagliyor. Yil boyu gerçeklestirdigimiz birbirinden farkli etkinlikler misafirlerimizden büyük ilgi görüyor."

Zorluoglu, 2023'ün 8 ayinda, Çal Magarasi'ni 165 bin 688, Kizlar Manastiri'ni 17 bin 509, Trabzon Sehir Müzesi'ni 23 bin 658 olmak üzere, belediyenin sorumluluk alanindaki 3 merkezi 206 bin 855 yerli ve yabanci turistin gezdigini aktardi.