Sanliurfaspor'da tek hedef Spor Toto 1. LigRauf Maltas- TFF 2. Lig play-off maçinda Anagold 24 Erzincanspor ile karsilasacak sari-yesilli ekip, finali de geçerek 6 yil aradan sonra yeniden Spor Toto 1. Lig'de mücadele etmeyi hedefliyor- Sanliurfa Valisi Salih Ayhan:- "Biz Sanliurfaspor'a, takimimiza güveniyoruz, sehir olarak kenetlenip inandik, hocamiz, futbolcularimiz ve takim herkes inaniyor."

Sanliurfaspor'da tek hedef Spor Toto 1. LigRauf Maltas- TFF 2. Lig play-off maçinda Anagold 24 Erzincanspor ile karsilasacak sari-yesilli ekip, finali de geçerek 6 yil aradan sonra yeniden Spor Toto 1. Lig'de mücadele etmeyi hedefliyor- Sanliurfa Valisi Salih Ayhan:- "Biz Sanliurfaspor'a, takimimiza güveniyoruz, sehir olarak kenetlenip inandik, hocamiz, futbolcularimiz ve takim herkes inaniyor."

SANLIURFA (AA) - RAUF MALTAS - TFF 2. Lig 3. tur ilk maçinda bu aksam Anagold 24 Erzincanspor ile deplasmanda karsilasacak Sanliurfaspor, play-off finalini de geçerek 6 sezon sonra yeniden Spor Toto 1. Lig'e çikmayi hedefliyor.

Sanliurfa Valisi Salih Ayhan, AA muhabirine yaptigi açiklamada, sehirde birlik, beraberlik ve kenetlenmeyi saglayan en önemli unsurlarin basinda futbolun geldigini söyledi.

Valilik olarak "Firat'in Çocuklari Takimina Sahip Çikiyor Projesi" uyguladiklarini hatirlatan Ayhan, projeyle daha fazla gencin takimi sezon boyu desteklemesine katki sagladiklarini dile getirdi.

Vali Ayhan, Sanliurfa'nin hem 6 Subat'taki Kahramanmaras merkezli depremlerden hem de 15 Mart'taki sel felaketinde can kayiplari yasadigini ama takimin sezon boyu aldigi 22 galibiyetle taraftarini tebessüm ettirmeyi basardigini belirterek, söyle devam etti:

"Güçlü birliktelikle bu play-off maçlarinda iyi sinavlar vererek, basarilar elde ederek insallah bu sene 1. Lig'e çikacagiz. Tabii futbol bir enstrümandir. Sehrin heyecanini, birlikteligini sehirlerin topyekün kenetlenmesi açisindan önemlidir. Stadyumdaki o heyecan ve atmosfer aslinda bugün basarimizin en önemli kistasi ve karsiligidir. Insallah çocuklarimizin yüzünü de takimimiz play-off maçlarinda güldürecektir. Aksam Erzincan'da deplasmanda, pazar aksami da içeride büyük bir final maçi olacak. Biz Sanliurfaspor'a, takimimiza güveniyoruz, sehir olarak kenetlenip inandik, hocamiz, futbolcularimiz ve takim herkes inaniyor. Onlar da bize söz verdiler. 'O sene bu sene' dediler biz 'o seneyi bu sene' yasayacagiz."

Ayhan, taraftarlari bu önemli maçlarda takima destek olmaya davet ederek, sehrin ve takimin hayallerine kavusmasi için üzerlerine düsen her seyi yaptiklarini vurguladi.

- Kulüp baskani Hasim Izol: "Gereken her seyi yapacagiz"

Sanliurfaspor Kulübü Baskani Hasim Izol ise kentte takima sahip çikan ciddi bir taraftar kitlesi oldugunu söyledi.

Sehrin takimini hak ettigi yere getirmek için herkesin elinden geleni yaptigini vurgulayan Izol, "Bütün planimizi play-off'u geçmek için yaptik. Bolu'da son iki haftada verimli bir kamp dönemi geçirdik. Artik takim ve camia olarak Erzincan'a gelip maç saatini beklemeye basladik. Hedefimiz çok açik ve net. Sehrimize sampiyonluk kupasini getirmek için gereken her seyi yapacagiz. Bu yil, deprem ve sel gibi büyük afetler yasayan sehrimizin takimini 1. Lig'e çikararak kentimize büyük bir hediye vermek istiyoruz. Insallah tüm camia olarak bu önemli basariyi gerçeklestirmeyi yürekten istiyoruz." diye konustu.

- Taraftarlar deplasmanda da takimlarina destek verecek

Sanliurfaspor Taraftarlar Dernegi Baskan Yardimcisi Kerim Aktosun da deplasmandan avantajli skorla dönüp seyirci destegiyle ikinci maçta turu geçmek istediklerini kaydetti.

Sari-yesilli ekibin ciddi bir taraftar kitlesi oldugunu vurgulayan Aktosun, "Süper Lig'deki dört büyüklerden sonra en fazla taraftar kitlesine sahip olan takimlardan birisiyiz. Alt liglerde olmamiza ragmen her maçimiza 20-25 bin taraftarin geldigi oluyor yani bu yillardir böyle. Iyi günde de kötü günde de taraftarlarimiz her zaman Sanliurfaspor'a destegini sürdürüyor. Büyük zorluklari basardik, sampiyon olacagimiza da inaniyoruz." ifadelerini kullandi.

Sanliurfaspor Taraftarlar Dernegi Baskani Ali Çiçek ise kendilerine ayrilan koltuklarin tamamini dolduracak sekilde 12 otobüs taraftarla Erzincan deplasmaninda takimlarina destek vereceklerini dile getirdi.

Beyaz Grup'ta Anagold 24 Erzincanspor ile Sanliurfaspor arasindaki rövans mücadelesi 11 Haziran Pazar günü yapilacak. Bu turda rakibine üstünlük saglayan ekip, Kirmizi Grup'ta Iskenderunspor ile Bucaspor 1928 arasindaki eslesmenin galibiyle finalde karsi karsiya gelecek.

Spor Toto 1. Lig'e yükselen son takimin belirlenecegi final müsabakasi ise 15 Haziran Persembe günü yapilacak.