Samsun, saglik turizmi kapsaminda geçen yil 29 bin 880 kisi agirladiIlyas Gün

Samsun, saglik turizmi kapsaminda geçen yil 29 bin 880 kisi agirladiIlyas Gün

SAMSUN (AA) - Samsun Valisi Orhan Tavli, saglik turizmi kapsaminda geçen yil Samsun'da 29 bin 880 hastanin hizmet aldigini bildirdi.

Tavli, valilik binasinda düzenlenen saglik degerlendirme toplantisinda, Samsun'un özellikle son yillarda tamamlanan ve yapimi devam büyük saglik yatirimlariyla hem bölgenin hem ülkenin önemli saglik merkezlerinden biri haline geldigini belirtti.

Yapimi süren 1103 yatakli Samsun Sehir Hastanesinin 2024 yilinin ilk çeyreginde açilacagina isaret eden Tavli, "Sehir Hastanesi tamamlandiginda 'Saglik kenti Samsun' kavrami daha da güçlü hale gelecek ve daha iyi bir noktaya tasinacak. Amacimiz, Samsun'u her alanda bulundugu noktadan daha ileriye tasiyabilmek. Saglik alaninda bu hedefimize ulasabilmek için saglik kenti Samsun'umuzu saglik turizmi alaninda da daha iyi noktaya tasimaliyiz." ifadesini kullandi.

Saglik turizmi çalismalarinin, kendilerine öncelikli hedef olarak belirledikleri alanlardan biri oldugunu vurgulayan Tavli, söyle devam etti:

"Sehrimizde saglik turizmi anlaminda hizmet alan hasta sayisi 2019 yilindan bugüne kadar büyük artis göstermis. 2019'da 14 bin 509 olan hasta sayisi 2022'de 29 bin 880'e yükselmis. Yüzde 105'lik artis Samsun için elbette önemli bir basari ama yeterli degil. Bu rakami çok daha yukarilara tasimak için kamu ve özel saglik tesislerimizle Valiligimiz koordinasyonunda ortak çalisma ve projeler hazirlamak için planlamalarimizi yapiyoruz. Amacimiz Samsun'u saglik turizmi alaninda marka kentlerden biri haline getirmek."

Tavli, Samsun Sehir Hastanesi'nin hedeflerine ulasilmasi için önemli katki saglayacagini belirterek, "310 bin metrekare kapali alana sahip, bünyesinde en ileri tektik ve tedavi imkanlarinin bulunacagi hastanemizin sürecini bu yönüyle de yakindan takip ediyorum. Insallah tamamlandiginda hastanemiz hem sehrimiz hem bölgemiz hem de ülkemizin önemli saglik tesislerinden biri olarak hem halkimiza hem de çevre ülkelerden geleceklere hizmet verecek." açiklamasinda bulundu.