Renault, IAA Mobility 2023'te yeni modelleriyle yerini aldiGökhan Yildiz- MAIS AS Genel Müdürü Dr. Berk Çagdas: - "Markanin yeni DNAsiyla tamamen örtüsen Rafale modelini 2024'ün ikinci yarisinda Türkiye'de satisa sunmayi planliyoruz"

Renault, IAA Mobility 2023'te yeni modelleriyle yerini aldiGökhan Yildiz- MAIS AS Genel Müdürü Dr. Berk Çagdas:
- "Markanin yeni DNAsiyla tamamen örtüsen Rafale modelini 2024'ün ikinci yarisinda Türkiye'de satisa sunmayi planliyoruz"

ISTANBUL (AA) - Renault, Münih IAA Mobility 2023'te yeni modelleriyle kullanicilarla bulustu.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Renault ürün gaminin tepe noktasini olusturacak yeni coupe SUV modeli Rafale, E Tech hibrit sistemi ve CMF CD platformu kullaniliyor.

200 bg E Tech hybrid güç aktarimi, 1100 kilometre sürüs menzili, 648 litre bagaj hacmi ve 984 cm2 ekraniyla Yeni Rafale modeli, Renault'nun ürün gaminin üst noktasinda konumlaniyor.

Yeni Renault Rafale, yakit tüketim oranlari ve teknolojisiyle dikkat çektigi kadar, geri dönüstürülmüs malzemeler kullanan 200 bg E-Tech tam hibrit güç aktarma sistemiyle de öne çikiyor.

Sürüs keyfini yeni zirvelere tasimak için dogan model, yeni bir E-Tech 4×4 300 bg güç aktarma sistemiyle kendisini yüksek performansli otomotiv dünyasinda üst siralara tasiyacak teknolojik ilerlemelerle gelistirilecek.

Rafale modelinde, istendiginde karartilabilen veya aydinlatilabilen genis solarbay panoramik cam tavan teknolojisi bulunuyor. Dört geçirgenlik modundan birini kullanarak içeri ne kadar isik girecegine kullanici karar verebiliyor.

Renault Scenic, tamamen elektrikli güç aktarma sistemine kavusuyor. Ittifak tarafindan gelistirilen CMF-EV platformu üzerine insa edilen Renault Scenic E-Tech, 620 kilometreye (WLTP) varan menziliyle sehir içi sürüsler ve uzun yolculuklar için ideal bir aile otomobili haline geliyor.

Yeni modelin motoru 160 kW'a (220 bg'ye esdeger) kadar güç sagliyor. Böylece otomobil çevik ve canli bir sürüs sunuyor. 2,78 metre uzunlugundaki aks mesafesi, arkadaki yolcular için 278 mm'lik bir diz mesafesi ve 545 litrelik bagajiyla genis bir iç hacim sunuyor.

Renault, daha önce benzinli ve dizel motor seçenekleri ile Kangoo’nun daha uzun ve 7 koltuklu olan versiyonunu Grand Kangoo ismi ile tanitmisti. Simdi ise Münih’te 7 koltuklu Kangoo’nun tamamen elektrikli versiyonu olan Grand Kangoo EV'yi tanitiliyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen MAIS AS Genel Müdürü Dr. Berk Çagdas, "Renault, bu yil Münih IAA Mobility'de markanin yeni tasarim dilini tasiyan ve özellikle genis ailelere yönelik ihtiyaçlari karsilayan Scenic modelinin yüzde 100 elektrikli versiyonunun dünya lansmanini gerçeklestirdi." ifadesini kullandi.

D segmentindeki standartlari yeniden belirleme iddiasi tasiyan Rafale modeli de fuarin en ilgi çeken modellerinden biri olarak öne çiktigini belirten Çagdas, "Markanin yeni DNA'siyla tamamen örtüsen Rafale modelini 2024'ün ikinci yarisinda Türkiye'de satisa sunmayi planliyoruz." degerlendirmesinde bulundu.