Depremde 30 üyesini kaybeden Kahramanmaras Barosu, Avukatlar Günü'ne buruk giriyorHalife Yalçinkaya,Serhat Zafer- Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Özgül:- "Kahramanmaras merkezinde 600 civarindaki meslektasimizin ofisi yikik, agir hasarli ya da acil yikilacak durumda"- "Baromuzun en güzel kösesine deprem felaketinde kaybettigimiz meslektaslarimiz için ani kösesi yapacagiz"

Depremde 30 üyesini kaybeden Kahramanmaras Barosu, Avukatlar Günü'ne buruk giriyorHalife Yalçinkaya,Serhat Zafer- Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Özgül:- "Kahramanmaras merkezinde 600 civarindaki meslektasimizin ofisi yikik, agir hasarli ya da acil yikilacak durumda"- "Baromuzun en güzel kösesine deprem felaketinde kaybettigimiz meslektaslarimiz için ani kösesi yapacagiz"

KAHRAMANMARAS (AA) - HALIFE YALÇINKAYA / SERHAT ZAFER - "Asrin felaketi" olarak nitelenen, 6 Subat'taki Kahramanmaras merkezli depremler, tüm meslek gruplari gibi yarginin bir parçasi olan avukatlari da derinden etkiledi.

Kahramanmaras Barosuna kayitli 30 avukat, depremlerde hayatini kaybetti, enkaz altinda kalan çok sayida avukat ise yaralandi.

Gerek meslektaslarini gerekse yakinlarini kaybeden avukatlar, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek birbirlerine destek olmaya çalisiyor.

Kahramanmaras Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Serkan Özgül, AA muhabirine, yasadiklarinin bir deprem degil, felaket oldugunu söyledi.

Deprem gecesi sarsintinin etkisiyle uyandigini ve evinin disina çiktigini belirten Özgül, "O sarsinti gerçekten anlatilacak bir sey degil, yer yariliyor, kiyamet kopuyor sandik." dedi.

- "Baro binamizin saglam oldugunu görünce içimiz rahatladi"

Depremin ilk anindan itibaren gerek meslektaslarina gerekse vatandaslara yardimci olmaya çalistiklarini anlatan Özgül, "Onikisubat ilçemizde bulunan baro binamizin ayakta kaldigini, saglam oldugunu görünce içimiz biraz daha rahatladi. Diger deprem bölgelerinde baro binalari konusunda sikintilar vardi." diye konustu.

Özgül, Kahramanmaras Barosuna kayitli 1370 avukatin oldugunu, 200'e yakin da stajyer avukatin bulundugunu dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Ne yazik ki 30 meslektasimizi depremde kaybettik. Ailesini güvenli bir yere götüren meslektaslarimiz yardim için baro binamiza geldi. Bütün meslektaslarimiza ulasmaya çalistik ve çok sükür bir çoguna ulastik ama ne yazik ki ulasamadiklarimiz vardi. Yarali oldugunu duydugumuz, hayatta oldugunu duydugumuz meslektaslarimiz bizi sevindiriyordu ve elimizden geldigince yardimci olmaya çalistik."

Avukatlar Günü'ne buruk girdiklerini belirten Özgül, "Avukatlar Günü'nde önceki dönemlerde hep mutlu olurduk ama ne yazik ki bu dönem bir kutlama yapamayacagiz." diye konustu.

- "Deprem felaketinde kaybettigimiz meslektaslarimiz için ani kösesi yapacagiz"

5 Nisan Avukatlar Günü'ne iftar programi düzenlediklerini ve hayatini kaybeden meslektaslarini dualarla anacaklarini söyleyen Özgül, "Bu dönem buruk geçecek. Baromuzun en güzel kösesine deprem felaketinde kaybettigimiz meslektaslarimiz için ani kösesi yapacagiz." ifadelerini kullandi.

Kahramanmaras il genelindeki tüm meslektaslarinin hem evleri hem de ofislerinde hasar tespiti yapildigini kaydeden Özgül, "Kahramanmaras merkezinde 600 civarindaki meslektasimizin ofisi yikik, agir hasarli ya da acil yikilacak durumda. Su anda meslektaslarimiz maddi gelir saglayamiyor. Bir taraftan ofisinin olmasi lazim, bir taraftan hayatini idame ettirmesi için para kazanmasi lazim." diye konustu.

Özgül, sözlerini söyle tamamladi:

"Meslektaslarimizin arkasinda durarak onlara bir çalisma imkani saglamamiz gerekiyor. Baro binamizi tadilata aldik ve ofisi yikilanlara veya agir hasarli olan meslektaslara bir çalisma ortami yapacagiz. Meslektaslarimiz güvenli bir sekilde baro binamizda is hayatlarini devam ettirecekler."