Rayli sistem vagonu ve elektrikli otobüs üreten firma birçok ülkeye ihracat yapiyorYavuz Emrah Sever- Merkezi Ankara'da bulunan firmanin satis direktörü Yigit Belin: - "Su ana kadar Almanya'ya, Lüksemburg'a, Tayland'a, Kanada'ya, ABD'ye, Fransa'ya, Avustralya'ya ve birçok ülkeye ihracat yaptik veya yapmaya devam ediyoruz. 3 binden fazla aracimizi ihraç ettik"

Rayli sistem vagonu ve elektrikli otobüs üreten firma birçok ülkeye ihracat yapiyorYavuz Emrah Sever- Merkezi Ankara'da bulunan firmanin satis direktörü Yigit Belin:
- "Su ana kadar Almanya'ya, Lüksemburg'a, Tayland'a, Kanada'ya, ABD'ye, Fransa'ya, Avustralya'ya ve birçok ülkeye ihracat yaptik veya yapmaya devam ediyoruz. 3 binden fazla aracimizi ihraç ettik"

ESKISEHIR (AA) - YAVUZ EMRAH SEVER - Yeni nesil rayli sistem vagonlari ile elektrikli ulasim araçlarinin tasarimi ve üretimi alaninda faaliyet gösteren ve merkezi Ankara'da bulunan bir firma, birçok ülkeye ihracat yapiyor.

Eskisehir'de ETO-TÜYAP Fuar Merkezi'nde 3 gün süren "Rayli Sistemler, Altyapi ve Teknolojileri Zirve ve Fuari"nda ürünlerini tanitan Bozankaya AS'nin yetkilileri, ziyaretçilere bilgilendirmelerde bulundu.

Ankara'daki Sincan Organize Sanayi, Baskent Sanayi Bölgesi ve Kahramankazan ilçesinde üretim ve AR-GE çalismalarini sürdüren sirket, ayrica Istanbul'da AR-GE faaliyetlerine devam ediyor.

Bozankaya AS Satis Direktörü Yigit Belin, AA muhabirine, hem rayli sistem araçlari hem de elektrikli otobüsleri tasarlayip üreten bir firma olduklarini söyledi.

Yaklasik 20 gün önce Gebze OSB-Darica Sahili Hatti için özel tasarlanan sürücüsüz metro aracini Ulastirma ve Altyapi Bakanligina teslim ettiklerini belirten Belin, "Cumhuriyet'imizin 100'üncü yilinda Istanbul'a 100 metro vagonu sözlesmemizi imzaladik. Bizim için özel ve çok gurur verici." dedi.

- "Türkiye'nin ilk rayli sistem aracini ihraç eden firmayiz"

Elektrikli otobüsler ve batarya sistemleri de tasarlayip ürettiklerini ifade eden Belin, "Türkiye'nin ilk rayli sistem aracini ihraç eden firmayiz. Tayland'in baskenti Bangkok'a toplamda 123 metro vagonu ihraç ettik. Ilk elektrikli otobüsü de tasarlayip üreten, ihraç eden firmayiz. Memleket için çalismaktan gurur duyuyoruz." diye konustu.

Belin, ürettikleri araçlarin sifir emisyon özelligine sahip, tamamen elektrikle çalisan tasitlar olduguna dikkati çekerek, sözlerini söyle sürdürdü:

"Türkiye'nin elektrikli otobüs, elektrikli sistem ulasim sistemlerini de 2014'ten baslayarak Malatya'da, Kayseri'de, Elazig'da, Sanliurfa'da, Manisa'da, Izmir'de, Konya'da, bununla beraber Eskisehir'de hayata geçirdik. Su anda Türkiye'deki elektrikli ulasim projelerinin yaklasik yüzde 90'ini firmamiz sadece üretmiyor, sifirdan A'dan Z'ye hem tasarlayip hem üretip hem devreye alan bir firma niteliginde."

- "Son 10 yilda yaklasik 700 milyon avroluk döviz ikamesi sagladik"

Dünyanin birçok farkli noktasina ihracatlarinin oldugunu dile getiren Belin, "Su ana kadar Almanya'ya, Lüksemburg'a, Tayland'a, Kanada'ya, ABD'ye, Fransa'ya, Avustralya'ya ve birçok ülkeye ihracat yaptik veya yapmaya devam ediyoruz. 3 binden fazla aracimizi ihraç ettik. Yillik 30 ila 90 milyon avroluk ihracat, 20 ila 60 milyon avro ise yurt içi üretim yapiyoruz. Hem yurt içine saglamis oldugumuz yesil sürdürülebilir elektrikli araçlar hem de yurt disina ihraç ettigimiz araçlarla son 10 yilda yaklasik 700 milyon avroluk döviz ikamesi sagladik." ifadelerini kullandi.

Yigit Belin, gerçeklestirdikleri ihracattan dolayi Uludag Otomotiv Endüstrisi Ihracatçilari Birliginden gümüs ihracatçi ödülü aldiklarini belirtti.

Sadece araç tasarlayip üreten bir firma olmadiklarini, teknolojinin ilerlemesiyle gelisen bataryalarin sistemlerini de tasarlayip ürettiklerini vurgulayan Belin, söyle konustu:

"Romanya'nin Temesvar kentine yaklasik 90 milyon avroluk bir projemiz var. Temesvar geçen sene Avrupa Birliginin kültür baskentiydi. Katener (demir yolu tasitlarina elektrik enerjisi saglamak amaciyla kullanilan hatlarin genel adi) olmadan, elektrik hatlarina bagli olmadan en az 70 kilometre giden tramvaylarimizi teslim etmeye devam ediyoruz."