RTÜK'ten Halk TV ve Show TV'ye 5'er kez program durdurma cezasiIsa Toprak

RTÜK'ten Halk TV ve Show TV'ye 5'er kez program durdurma cezasiIsa Toprak

ANKARA (AA) - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Halk TV ile Show TV'ye 5'er kez yayin ve program durdurma ile üst sinirdan idari para cezasi verdi.

RTÜK'ten yapilan açiklamaya göre, bugün yapilan toplantida Üst Kurul, izleme raporlarini görüstü.

Halk TV'de yayimlanan bir programda, sunucunun cezaevinde bulunan ve terör suçundan yargilanan kisilere övgü dolu sözler söylemesi ve bu sahislari özgürlük savunucusu ilan etmesi yayincilik ilkesi ihlali kabul edildi.

Bu gerekçeyle kanala 5 kez yayin durdurma ve üst sinirdan idari para cezasi yaptirimi uygulandi. Kanala baska bir programdaki yayin ihlali nedeniyle de ayrica para cezasi verildi.

- Show TV'ye program durdurma cezasi

Yayimladigi bir dizide kadina yönelik siddet sahneleri yer aldigi gerekçesiyle Show TV'ye 5 kez program durdurma ve en üst sinirdan idari para cezasi yaptirimi uygulandi.

Bir programda sunucunun kullandigi ifadeler, "Yayinlar, kisi ya da kuruluslari elestiri sinirlari ötesinde küçük düsürücü, asagilayici veya iftira niteliginde ifadeler içeremez." hükmünü ihlal ettigi gerekçesiyle de Tele1'e idari para cezasi verildi.

FOX TV'ye gerçeklik ve dogruluk ilkelerinin ihlal edildigi, ayrica Habertürk TV'ye de yayinda küfür dile getirildigi gerekçesiyle idari para cezasi uygulandi.