Olimpiyat ve dünya sampiyonu isitme engelli karateci basarisini korumak istiyorCem Ali Kus- Milli sporcu Sabri Kiroglu: "Allah nasip ederse yine dünya sampiyonu olmak istiyorum ama asil hedefim 2025'teki olimpiyatlar"

Olimpiyat ve dünya sampiyonu isitme engelli karateci basarisini korumak istiyorCem Ali Kus- Milli sporcu Sabri Kiroglu:
"Allah nasip ederse yine dünya sampiyonu olmak istiyorum ama asil hedefim 2025'teki olimpiyatlar"

DÜZCE (AA) - CEM ALI KUS - Olimpiyat ve dünya sampiyonu isitme engelli karateci Sabri Kiroglu, gelecek yil Hirvatistan'da düzenlenecek Dünya Sampiyonasi'nda basarisini tekrarlayarak Isitme Engelliler Yaz Olimpiyatlari'nda zirveyi hedefliyor.

Antalya'da 2019'da düzenlenen Isitme Engelliler Avrupa Karate Sampiyonasi'nda kata dalinda birinci olmasinin ardindan Iran'da 19-24 Kasim'da gerçeklestirilen Dünya Sampiyonasi'nda Türkiye'ye iki dalda altin madalya kazandiran 37 yasindaki Kiroglu, Brezilya'da geçen yil düzenlenen 24. Isitme Engelliler Yaz Olimpiyatlari'nda ferdi katada ikinci, takim katada birinci oldu.

Kiroglu, gelecek yil Hirvatistan'da düzenlenecek Dünya Sampiyonasi'nda basarisini tekrarlamayi, 2025'te Japonya'nin baskenti Tokyo'da yapilacak 25. Isitme Engelliler Yaz Olimpiyatlari'nda ise ikinci oldugu ferdi kata dalinda zirveyi hedefliyor.

Bugüne kadar elde ettigi basarilarin gururunu ve mutlulugunu yasayan Kiroglu, hayatini sürdürdügü Düzce'de, atletik performans antrenörü Mustafa Günes ile çalismalarina devam ediyor.


- "Ülkemize madalyalari getirerek bayragimizi dalgalandirmak istiyorum"


Antrenmanlarini Kaynasli Belediyesi Spor Salonu'nda sürdüren Sabri Kiroglu, AA muhabirine yaptigi açiklamada, uluslararasi organizasyonlarda madalyalara yeniden talip oldugunu söyledi.

Kiroglu, 2021 yilinda dünya sampiyonu oldugunu aktararak, "2022 yilinda ise olimpiyatlarda ferdi kata dalinda ikinci, takim katada ise birinci oldum. Madalya koleksiyonumda ferdi olarak olimpiyat madalyam eksik. 2025'te Tokyo'da yapilacak olimpiyatlarda ferdi olarak birinci olup madalyami tamamlamak, ayni sekilde takim katada sampiyon olup ülkemize madalyalari getirerek bayragimizi dalgalandirmak istiyorum." diye konustu.

Sampiyonalara hazirliklarinin yogun sekilde devam ettigini dile getiren Kiroglu, söyle devam etti:

"Atletik performans koçumla hazirlaniyorum. Eksik olan atletik performansimla profesyonel bir sekilde kendisi ilgileniyor. Hazirlik asamasindayiz su an, bu dönemde ara yarisma var. 2024 yilinda ise Hirvatistan'da Dünya Sampiyonasi var. Allah nasip ederse yine dünya sampiyonu olmak istiyorum ama asil hedefim 2025'teki olimpiyatlar. Ferdi katada bir eksigim var. Onu altina dönüstürmek için var gücümle antrenmanlarima devam ediyorum."

Kiroglu, su anda Avrupa Sampiyonasi'nin takvimde olmadigini aktararak, "Açiklarlarsa da ona da talibim. Su anki hedefim dünya ve olimpiyat sampiyonlugu." dedi.


- Günes: "Sampiyonalar için atletik performansini üst seviyelere çekmeye çalisiyoruz"


Atletik performans antrenörü Mustafa Günes de Kiroglu'nun sampiyonalar için atletik performansini üst seviyelere çekmeye çalistiklarini kaydetti.

Yaklasik 2 ay önce çalismalara basladiklarini dile getiren Günes, "Atletik performans olarak da güzel dönüsler aliyoruz. En son ara hedef olarak gittigimiz müsabakada kendi alani olmamasina ragmen çiktigi müsabakada, kendisi atletik performans olarak en yüksek puani alan sporcu oldu. Kendisi adina sevindiriciydi. Hedefimiz önce dünya sampiyonlugu, ardindan pekistirerek olimpiyat sampiyonluguna ulasmak." ifadelerini kullandi.