"Okçu dede" lakapli Cemil Yilmazli, 2024 Paralimpik Oyunlari’na katilmak istiyorSüleyman Elçin- Ordu'da 23 yil önce agaçtan düsmesi sonucu bedensel engelli hale gelen, "Okçu dede" olarak bilinen 52 yasindaki Cemil Yilmazli, 5 yildir Türkiye'yi paralimpik oyunlarinda temsil etmek hedefiyle ok atiyor - Türkiye'yi geçen yil Para Okçuluk Avrupa Sampiyonasi'nda Italya'da temsil eden Yilmazli: "Ok atmayi çok seviyorum. Bana ileride 'antrenör olursun' diyorlar ama ben yayi çekemeyinceye kadar ok atmaya

"Okçu dede" lakapli Cemil Yilmazli, 2024 Paralimpik Oyunlari’na katilmak istiyorSüleyman Elçin- Ordu'da 23 yil önce agaçtan düsmesi sonucu bedensel engelli hale gelen, "Okçu dede" olarak bilinen 52 yasindaki Cemil Yilmazli, 5 yildir Türkiye'yi paralimpik oyunlarinda temsil etmek hedefiyle ok atiyor
- Türkiye'yi geçen yil Para Okçuluk Avrupa Sampiyonasi'nda Italya'da temsil eden Yilmazli:
"Ok atmayi çok seviyorum. Bana ileride 'antrenör olursun' diyorlar ama ben yayi çekemeyinceye kadar ok atmaya

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇIN - Ordu'da 23 yil önce agaçtan düsmesi sonucu bedensel engelli hale gelen, "Okçu dede" lakapli 52 yasindaki Cemil Yilmazli, Türkiye'yi 2024 Paralimpik Olimpiyatlari'nda temsil etmek hedefiyle çalisiyor.

Ordu'da yasayan Yilmazli, henüz 8 aylik evliyken 23 yil önce budamak için çiktigi agaçtan düsmesi sonucu bedensel engelli hale geldi.

Esi bir an olsun elini birakmayan Yilmazli, rehabilitasyon tedavisi gördügü hastane odasinda para okçuluk sampiyonasini izlerken okçu olmaya karar verdi.

Cemil Yilmazli, 2016 yilinda geleneksel okçuluga baslayarak Etnospor Kültür Festivalleri'nin engelli kategorisinde dereceler elde etti.

Sakallari ve kafasina taktigi takke dolayisiyla sporcular arasinda "Okçu dede" olarak bilinen Yilmazli, 5 yil önce Okçular Vakfi'nda modern okçuluk ile tanisti.

Yilmazli, geçen yil Türk Milli Takimi'na seçilerek Italya'nin Roma kentinde düzenlenen Para Okçuluk Avrupa Sampiyonasi'nda ay-yildizli forma giydi. Antalya'da 2023 Para Okçuluk Federasyon Kupasi yarismasinda da klasik yay erkekler kategorisinde 3. olan Yilmazli, 2024 Paris Paralimpik Oyunlari'na kota olarak Türk bayragini olimpiyatlarda dalgalandirmak amaciyla ok atiyor.


- "Milli sporcu ruhunun ne demek oldugunu anladim"


Cemil Yilmazli, AA muhabirine yaptigi açiklamada, okçulugun hayatini degistirdigini ve büyük bir motivasyon kaynagi oldugunu söyledi.

Sampiyonalarda yarismanin farkli bir heyecan oldugunu aktaran Yilmazli, "Özellikle milli formayi giymek çok güzel bir duyguydu. Milli sporcu ruhunun ne demek oldugunu anladim. Çok farkli bir gururdu. Bir gün milli formayla ülkemi temsil edecegim aklima gelmezdi. Çalistiktan sonra basarilarin gelecegine inaniyordum. Yine çok çalisarak milli takim formasiyla Paris'e gitmeyi ve Türk bayragini orada dalgalandirmayi istiyorum." ifadelerini kullandi.

Esinin, arkadaslarina "Cemil, ikinci kez evlendi. 'Ok'la evlendi." seklinde espriler yaptigi aktaran Yilmazli, "Ok atmayi çok seviyorum. Bana ileride 'antrenör olursun' diyorlar ama ben yayi çekemeyinceye kadar ok atmaya devam edecegim. Bana sporcular 'Haci dayi, okçu dede" gibi lakaplarla sesleniyorlar. 'Okçu dede'yi daha çok seviyorum." diye konustu.