Milli Savunma Bakani Akar, eski okulu "Tas Mektep"te ögrencilerle bulustuSarp Özer

Milli Savunma Bakani Akar, eski okulu "Tas Mektep"te ögrencilerle bulustuSarp Özer

KAYSERI (AA) - Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, mezun oldugu "Tas Mektep"te ögrencilerle bir araya geldi, Milli Mücadele’de 63 ögrencisini sehit veren okulda ögrencilere terörle mücadelenin önemini ve anlamini anlatti.

Kayseri'den AK Parti milletvekili adayi olan Akar, 1969’da mezun oldugu, "Tas Mektep" olarak adlandirilan Kayseri Lisesi’nde düzenlenen "Kariyer Günleri Ögrenci Bulusmalari" programi kapsaminda ögrencilerle bir araya geldi.

Yerli otomobil Togg ile okula gelerek ögrencilere sürpriz yapan Akar’a gençlerin de bir sürprizi oldu. Akar’in konferans salonuna gelisinde ögrenciler hep birlikte okul marsini okudu. Bakan Akar da gençlerin söyledigi marsa eslik etti.

Mezunu oldugu okulun ögrencileriyle bir araya gelmekten duydugu memnuniyeti dile getiren Akar, geldigi andan itibaren hatiralarinin canlandigini belirtti.

"Tas Mektep"in Türk egitim hayatinda önemli bir yere sahip oldugunu ifade eden Akar, ögrencilerin okullariyla gurur duymasi gerektigini söyledi. Egitim gördügü okulun Sakarya Meydan Savasi’nda 63 sehit verdigini hatirlatan Akar, Milli Mücadele’ye yaptigi katkinin önemli oldugunu vurguladi, sehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Devletlerin, halkinin bekasini ve refahini saglamak gibi iki temel görevinin oldugunu vurgulayan Akar, Milli Savunma Bakanligi olarak Türkiye’nin bekasi ile ilgili çalismalari kararlilikla sürdürdüklerini dile getirdi.

Akar, "PKK/YPG ve DEAS, FETÖ bütün terör örgütleri birilerinin elinde masa, oyuncak, araç. Bir sekilde karsimiza çikamayanlar bu kuklalari, araçlari, maymunlari kullanarak büyük ve güçlü Türkiye hedefimizi yavaslatmak istiyorlar." dedi.

Mehmetçigin bu konudaki mücadelesinin kararlilikla devam ettigini, terör belasindan halki kurtarmakta kararli olduklarini anlatan Akar, Mehmetçigin büyük bir kahramanlikla yaptigi mücadelenin ögrenciler tarafindan da bilinmesinin önemine vurgu yapti.

Türkiye’nin basta Irak ve Suriye olmak üzere tüm komsularinin toprak bütünlügüne saygili oldugunun altini çizen Akar, "Ülkemizin, hudutlarimizin ve 85 milyon vatandasimizin güvenligini saglamak mecburiyetindeyiz." diye konustu.

Ögrencilere tavsiyelerde bulunan Akar, onlardan zaman konusuna dikkat etmelerini, gerekli önemi vermelerini istedi. Soru sormanin önemine vurgu yapan Akar, bunun için de bilgi sahibi olmanin gerekliligine isaret etti. Ögrenmenin hayat boyu sürdügünü belirten, kitap okuma aliskanliginin kazanilmasinin önemine deginen Akar, ögrencilere ön yargidan kaçinmalari, "ben biliyorum" anlayisindan uzak durmalari tavsiyesinde bulundu.

Bakan Akar, gençlerin temel ve genel kültürlerini gelistirmeleri gerektigine isaret ederek, aile baglarina da sahip çikmalari gerektigini aktardi.

Ziyarette Bakan Akar’a, Kayseri Lisesi atkisi hediye edildi. Akar, programin sonunda ögrencilerle hatira fotografi çektirdi.