Yildiz Holding sirketlerinden Seç Market "Esnaf Dostu Is Modeli"ni anlattiFirat Çakir

Yildiz Holding sirketlerinden Seç Market "Esnaf Dostu Is Modeli"ni anlattiFirat Çakir

TEKIRDAG (AA) - Yildiz Holding sirketlerinden Seç Market, Tekirdag'da "Esnaf Dostu Is Modeli"ni anlatmak üzere potansiyel is ortaklariyla bir araya geldi.

Kentteki bir otelde düzenlenen "2023 Yili Bölgesel Road Show" etkinliginin ilk bulusmasinda konusan Seç Market Genel Müdürü Altan Sekmen, Esnaf Dostu Is Modeli'nin hizla büyüdügünü ve Seç'in 81 ilde 2 bin 400'ün üzerinde bagimsiz esnafla hizmet verdigini söyledi.

Seç'in hem hizli büyümeyi sürdürecegini hem de esnafin yaninda olmaya devam edecegini belirten Sekmen, "Öncelikle bir esnafimizin 'Seç' olmayi istemesi önemli. Yani 'Ben bu ortamda daha çok rekabet etmek, mahallemdeki diger modern veya zincir magazalar ile bu rekabette müsterilerimi koruyup kazancimi artirmak istiyorum.' diyen bir esnafimizin Seç marketi olmayi istemesi lazim. Böyle bir esnafimiza biz gidip öncelikle modelimizi anlatiyoruz." diye konustu.

Modelin avantajlarindan bahseden Sekmen, söyle devam etti:

"Bir sekilde esnafimizin bayi olmak istemesiyle beraber sözlesmemizi yapiyoruz. Ondan sonra dönüsüm basliyor. Biz bu modelle aslinda esnafi destekliyoruz. Geleneksel esnafimizi, rekabette zorlanan esnafimizi modern bir perakendeci esnafina dönüstürüyoruz. Bize göre de çok kiymetli bir sey bu çünkü baska türlü esnafin bu rekabette yer almasini saglamak çok zor. Dolayisiyla rakiplerinin, mahalledeki rakiplerinin çok hizli büyüdügü bir ortamda esnafimizi modern bir perakendeye dönüstürerek, yani kurumsal kimlige sahip bir magazasinin olmasi, dijital bir altyapiyla siparislerini vermesi, operasyonu yönetmesi, ödemelerini takip etmesi, müsterilerine kaliteli ürünleri, iyi fiyatlarla sunabilmesi, bunun sadece birkaç basligi."

Sekmen, modelin en önemli özelliginin "kazan kazan" olduguna dikkati çekti.

Esnafin magazasinda kurumsal kimlige geçisinde önemli kazanimlar elde edecegini aktaran Sekmen, sunlari kaydetti:

"Dijital altyapi sagliyor, kurulumu yapiyoruz. Bu sekilde ilk adim atiliyor. Ürün portföyünü ve satin alma gücünü esnafimiza da açmis oluyoruz. Yani bir esnaf tek basina gidip bir Yildiz Holding'in perakende sirketi Bizim Toptan veya Sok kadar bir miktar zaten almaz. O fiyata da zaten alamaz. Dolayisiyla biz kendilerini bu gücün bir parçasi yaparak daha önce aldiklari ürünleri çok daha uygun fiyata sunuyoruz. Esnafimiz artik bu sekilde mahallesindeki rakipleriyle yarisabilecegi fiyatlarda malini satabiliyor. Çünkü çok daha uygun oluyor. Kar marjini ve isletmesinin giderlerini düsündükten sonra kendi fiyatini belirleyip orada rekabete bakiyor. Onlarla rekabet edecek sekilde fiyatini koyuyor. Daha uygun fiyatlarla rekabetçi fiyatlarla müsterilerine bunu sunuyor. Dolayisiyla ne oluyor? Aslinda daha önce mahalledeki diger rakiplerine giden müsterilerine 'Siz bana gelin, ben de ayni ürünleri ayni fiyatlarla satiyorum.' diyebiliyor."

Konusmasinin ardindan Sekmen, esnafin sorularini yanitladi.