IMMIB EYE Projesi ile gençlere istihdam kapilari açiliyorYunus Türk- IMMIB Koordinatör Baskani Adil Pelister:- "EYE projesi ile gençlerimize ihtiyaç duyacaklari becerileri kazandirarak istihdamlarini artirmayi hedefliyoruz"

IMMIB EYE Projesi ile gençlere istihdam kapilari açiliyorYunus Türk- IMMIB Koordinatör Baskani Adil Pelister:- "EYE projesi ile gençlerimize ihtiyaç duyacaklari becerileri kazandirarak istihdamlarini artirmayi hedefliyoruz"

ISTANBUL (AA) - Istanbul Maden ve Metaller Ihracatçi Birlikleri (IMMIB), Avrupa Birligi tarafindan desteklenen "EYE (Empowering Youth by E-Commerce)" projesini hayata geçiriyor.

IMMIB açiklamasina göre, gençleri gelecege hazirlayan EYE Projesi ile egitim ve istihdam hayatinda yer almayan 22-29 yas araligindaki gençlere dijital beceriler ve sektörel bilgiler sunulmasi hedefleniyor.

IMMIB tarafindan hayata geçirilen ve Avrupa Birligi tarafindan desteklenen projenin imza töreni IMMIB Koordinatör Baskani Adil Pelister ve AB ve Mali Yardimlar Dairesi Baskani Süreyya Erkan'in katilimiyla Ankara'da gerçeklestirildi. Projenin faaliyetlerine resmi olarak 1 Haziran itibariyla baslamasi planlaniyor.

- "IMMIB, gençlerimize yeni firsatlar sunacak"

Açiklamada görüslerine yer verilen IMMIB Koordinatör Baskani Pelister, egitim ve pratik becerilerle gençleri güçlendirmenin basarili bir gelecegin temeli olduguna inandigini belirtti.

Pelister, dijital pazarlamanin dis ticarette gittikçe artan önemine vurgu yaparak, su degerlendirmede bulundu:

"Bu alanda gençler yetistirerek sürdürülebilir ekonomik büyümeye katki saglarken, küresel rekabette avantaj elde etmeleri ve ülkemizin dis ticaret potansiyelini artirmalarini destekliyoruz. EYE projesi ile gençlerimize ihtiyaç duyacaklari becerileri kazandirarak istihdamlarini artirmayi hedefliyoruz.

Genis üye agina sahip ve Türkiye'nin lider ihracatçi birligi olan IMMIB, bu potansiyeli ortaya çikarma hedefiyle gençlerimize yeni firsatlar sunacak. Oldukça önemli ve kapsamli hedeflere sahip proje ile 100 genç, dijital pazarlama, dis ticaret ve sosyal becerileri içeren kapsamli egitimler ile desteklenecek. Uygulamanin ön planda oldugu projede, gençlere firmalarla eslesme firsati taninacak."

Istanbul Üniversitesi bünyesinde gençlere kariyer yolculuklarinda hizmet verecek bir merkez kurulmasinin planlandigini aktaran Pelister, "Bu yapi araciligiyla dijital pazarlama alaninda is gücü ile KOBI'ler arasindaki arz ve talebin eslestirilmesi amaçlanacak. Böylece, IMMIB, akademi ve is dünyasi arasinda köprü kurarak sektörlerin ihtiyaçlarina yönelik yetkinliklerin gelistirilmesine de katki saglayacak." ifadelerini kullandi.