Mersin'den depremzedeler için gönderilen yardimlari çalan 3 kisi tutuklandiSezgin Pancar

Mersin'den depremzedeler için gönderilen yardimlari çalan 3 kisi tutuklandiSezgin Pancar

MERSIN (AA) - Mersin'den depremzedeler için gönderilen ve Kahramanmaras'ta AFAD yetkililerine teslim edilmesi gereken 25 ton gida malzemesini çalan 3 süpheli tutuklandi.

Il Emniyet Müdürlügünün yazili açiklamasina göre, polise basvuran H.B, bir lojistik firmasi araciligiyla ayarlanan tir soförüyle Afsin'deki depremzedeler için AFAD'a teslim edilmesi gereken 15 ton ayçiçegi yagi ile 5'er ton pirinç ve mercimegin adrese ulasmadigi, aracin ve malzemelerin akibetinin bilinmedigi sikayetinde bulundu.

Basvuru üzerine çalisma baslatan Asayis Subesi Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Plaka Tanima Sistemi (PTS) ile tirin geçtigi güzergahi inceledi.

Tira yüklenen malzemelerin Mardin ve Batman'daki 4 farkli depoya aktarildigini tespit eden polis, çalisma sonucu yardim malzemelerini buldu.

Ekipler, olaya karistiklari degerlendirilen O.I, B.Ç, S.D, G.I, D.Ö. ve F.E'yi gözaltina aldi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen O.I, B.Ç. ve S.D. nöbetçi hakimlikçe tutuklandi, F.E. adli kontrol sartiyla, digerleri ise savcilik sorgularinin ardindan serbest birakildi.???????

Basina servis edilen görüntüde, tirin güvenlik kamerasi kaydi, depodaki yardim malzemeleri ve zanlilarin yakalanmasi yer aldi.