Mersin'de yangin nedeniyle 4 kisinin öldügü fabrikada insan kemikleri bulundu Sezgin Pancar

Mersin'de yangin nedeniyle 4 kisinin öldügü fabrikada insan kemikleri bulundu Sezgin Pancar

MERSIN (AA) - Mersin'in Akdeniz ilçesinde, 8 gün önceki yanginda biri itfaiye eri 4 kisinin öldügü mobilya fabrikasinin enkazinda kayip isçiye ait oldugu degerlendirilen kemiklere ulasildi.

Sanayi Sitesi'ndeki fabrikada 19 Nisan'da çikan yanginda, sogutma çalismasi sirasinda tavanin çökmesi sonucu itfaiye eri ve 3 isçinin hayatini kaybetmesinin ardindan is yerinde oldugu degerlendirilen kayip 1 isçiye ulasmak için çalismalar devam etti.

Isletmenin üst kismindaki demir yiginlari arasinda kemik kalintilari gören isçiler, durumu ekiplere bildirdi.

Ihbar üzerine olay yerine Il Emniyet Müdürlügü Olay Yeri Inceleme ve Kimlik Tespit Sube Müdürlügü ekipleri ile Büyüksehir Belediyesi itfaiyesi yönlendirildi.

Ekipler, itfaiye aracinin merdiveniyle çiktiklari üst kattaki molozlarin 3 ayri noktasinda bulunan insan kemiklerini inceledi.

Kayip isçiye ait oldugu degerlendirilen kemikler, kesin olarak kime ait oldugunun tespit edilmesi için detayli incelenmesi amaciyla laboratuvara götürüldü.

Hayatini kaybeden isçilerin kimliklerinin tespiti için DNA incelemesi de sürüyor.

Sanayi Sitesi'ndeki fabrikada 19 Nisan'da çikan yanginda sogutma çalismalari sirasinda tavanin çökmesi sonucu hayatini kaybeden itfaiye eri Nazmi Çelikkaya ve 3 isçinin cenazeleri ekiplerin çalismasiyla çikarilmis, is yerinde oldugu degerlendirilen bir isçiye ulasmak için de çalisma baslatilmisti.