"Hadi Hayirlisi: Istakoz'un Haritasi" filminin galasi yapildiFatih Türkyilmaz- Yönetmen koltugunda Siar Zaim'in oturdugu komedi türündeki yapimin basrollerini Cengiz Küçükayvaz, Hakan Bilgin ve Davut Bekri paylasiyor

"Hadi Hayirlisi: Istakoz'un Haritasi" filminin galasi yapildiFatih Türkyilmaz- Yönetmen koltugunda Siar Zaim'in oturdugu komedi türündeki yapimin basrollerini Cengiz Küçükayvaz, Hakan Bilgin ve Davut Bekri paylasiyor

ISTANBUL (AA) - Define pesindeki bir grup arkadasin basina gelen komik olaylari konu alan "Hadi Hayirlisi: Istakoz'un Haritasi" filminin galasi Kanyon AVM Paribu Cineverse Sinemalari'nda gerçeklestirildi.

Yönetmen koltugunda Siar Zaim'in oturdugu komedi türündeki yapimin basrollerini Cengiz Küçükayvaz, Hakan Bilgin ve Davut Bekri paylasiyor.

Gala öncesinde AA muhabirinin sorularini yanitlayan Hakan Bilgin, filmin bir umut hikayesi oldugunu vurgulayarak, "Ayri ayri dünyalarin insanlari bir amaç için bir araya geliyorlar ve bir yol hikayesi anlatiyorlar. Biz Türk sinemasinda yol hikayelerini çok severiz. Keyifli ve güzel film oldu. Cengiz Küçükayvaz'la yillar sonra birlikte oynamanin keyfini ve mutlulugunu yasiyorum." dedi.

Bilgin, çekim sürecinin de eglenceli geçtigine dikkati çekerek, "Çok samimi ve iyi niyetle yapilmis bir film. Bizim seyirci tarafindan güzel görülen bir sey bu. Onun için Türk sinemasinda bir sekilde yerini alacak diye düsünüyorum. Komik, eglenceli, sicak bir film seyretmek istiyorsaniz lütfen gelin. Artik sinema salonlarina gelmemiz lazim. Sadece bizim film için söylemiyorum. Dijital platformlarin bu kadar yogun oldugu bir süreçte, Türk sinemasinin ayakta kalmasi için sinema salonlarini doldurmamiz gerekiyor." degerlendirmesinde bulundu.

- "1980’li ve 1990'li yillarin Türk filmleri tadi var biraz"

Oyuncu ve yapimci Davut Bekri de Cengiz Küçükayvaz'la beraber senaryoyu yazdiklarini belirterek, eglenceli bir film yapma arzusuyla yola çiktiklarini ve ortaya güzel bir film çiktigini söyledi.

Bekri, filmin sonunda devam filmi için açik kapi biraktiklarinin altini çizerek, sunlari kaydetti:

"Ikinci bir film olursa senaryosu asagi yukari yüzde 90 oraninda tamamlanmis durumda ama buradaki geribildirimler önemli. Onun disinda baska projeler ve planlarimiz var. Filmimiz asagi yukari 150 salonda vizyona girecek. Seyircilerin gittiklerinde pisman olmayacaklari, 'iyi ki gitmisiz', 'çok güzel olmus', 'hakikaten eglenceli filmdi' diyecekeri bir film çektik. 1980’li ve 1990'li yillarin Türk filmleri tadi var biraz. Eglenceli bir film oldu. Çolugunuzu çocugunuzu alip da gidebileceginiz güzel bir film yaptik diye düsünüyorum."

Yönetmen Siar Zaim ise çok iyi bir oyuncu ekibiyle çalistigini ifade ederek, "Davut Bey senaryo yazdigini söyledi, bir araya geldik. Senaryo çok hosuma gitti. Cengiz Küçükayvaz projeye dahil oldu ve çok güzel bir ekip bir araya gelmis oldu." seklinde konustu.

Film yapmanin bir hayalle basladigina isaret eden Zaim, Istanbul'da yaptiklari çekimlerin 4 hafta sürdügünü de sözlerine ekledi.

Willer Film'in yapimciligini üstlendigin filmin oyuncu kadrosunda, Bülent Çolak, Turgay Tanülkü, Çetin Altay, Onur San, Züleyha Karyagdi, Serap Çetintürk, Burak Khan, Gökhan Tevek, Zeynep Aytek, Tevfik Yapici, Kirkor Dinçkayikçi, Harun Özüag, Aykut Ispir, Tarik Karyagdi ve Sebahat Adalar da bulunuyor.

Senaryosunu Davut Bekri ile Cengiz Küçükayvaz'in birlikte kaleme aldigi film, 14 Nisan'da vizyona girecek.

Filmin konusu ise söyle:

"Azili bir mafya lideri olan Istakoz Necmi’ye ait bir define haritasi, kendisi gibi azili bir mafya lideri olan Yengeç Nuri tarafindan çalinir. Istakoz'un artik tek amaci haritayi geri almaktir. Yengeç Nuri, efsun duasi yaptirip muska yazdirmak için bir hoca tutar. Hoca muska yazmak için Yengeç Nuri'nin malikanesine geldiginde, Istakoz eve baskin yapar. Yengeç elindeki haritayi hocaya verip saklamasini ister. Çatismadan tesadüf eseri sag kurtulan hoca haritayla bas basa kalir. Ve büyük macera baslar."