IBB Baskani Imamoglu, IETT'nin 545 personelinin kadroya geçis töreninde konustu:Hasan Hüseyin Kul- "Bu isin kurucusu olan Sayin Kemal Kiliçdaroglu ve Sayin Meral Aksener'in en güçlü lokomotifi olmasi gerektigi inanciyla, 'Biz onlara nasil katki sunariz' bakisiyla bir arada olduk. Dogru bir sekillenme oldu" - "Bu yolculukta hem ben hem Sayin Mansur Yavas arkadasim olmak üzere altili masaya, 6 lidere katki sunan, cumhurbaskani adayimizin da 14 Mayis'ta cumhurbaskani olmasi için elinden geleni yapa

IBB Baskani Imamoglu, IETT'nin 545 personelinin kadroya geçis töreninde konustu:Hasan Hüseyin Kul- "Bu isin kurucusu olan Sayin Kemal Kiliçdaroglu ve Sayin Meral Aksener'in en güçlü lokomotifi olmasi gerektigi inanciyla, 'Biz onlara nasil katki sunariz' bakisiyla bir arada olduk. Dogru bir sekillenme oldu"
- "Bu yolculukta hem ben hem Sayin Mansur Yavas arkadasim olmak üzere altili masaya, 6 lidere katki sunan, cumhurbaskani adayimizin da 14 Mayis'ta cumhurbaskani olmasi için elinden geleni yapa

ISTANBUL (AA) - Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, "Bu isin kurucusu olan Sayin Kemal Kiliçdaroglu ve Sayin Meral Aksener'in en güçlü lokomotifi olmasi gerektigi inanciyla, 'Biz onlara nasil katki sunariz' bakisiyla bir arada olduk. Dogru bir sekillenme oldu." dedi.

Ikitelli IETT Garaji'nda IETT'nin 545 personelinin kadroya geçis töreninde konusan Imamoglu, Türkiye'nin 6 Subat'taki deprem nedeniyle aci günler yasandigini söyledi.

IBB ekiplerinin deprem bölgesinde çalismalar yaptigini ifade eden Imamoglu, afetlerde benzeri yikimi yasamamak adina da en üst seviyede tedbir almanin, basta Istanbul olarak bütün Türkiye'nin depreme dayanikli dirençli hale gelmesini saglayici politikalari, ülkenin en öncü meselelerinden birisi haline getirmenin boyunlarinin borcu oldugunu belirtti.

Adil ise adil ücret dagitiminda özenli bir çalismayi kademe kademe harekete geçirdiklerini aktaran Imamoglu, "2023 yili içerisinde, yaklasik ihtiyacimiz olan 700 soför istihdamina yönelik bir planlamayi yaptigimizi buradan müjdelemek ve duyurmak istiyorum." diye konustu.

Imamoglu, IBB'nin kadrolu çalisanlari olarak kente ve belediyeye karsi sorumluluklarinin daha da büyüdügünü belirterek, personelden araçlara iyi bakmalarini ve bakimlarda daha dikkatli olmalarini istedi.

Konusmalarin ardindan Imamoglu, CHP Istanbul Milletvekili Sezgin Tanrikulu, Küçükçekmece Belediye Baskani Kemal Çebi ve eski CHP milletvekili Süleyman Çelebi, kadroya alinan personelle hatira fotografi çektirdi.

- "Artik sahayi konusacagiz. Memleketimizi konusacagiz"

Törenin sonunda basin mensuplarinin altili masadaki durumla ilgili sorusunu yanitlayan Imamoglu, önlerine baktiklarini ve çok güzel günlerin onlari bekledigini söyledi.

Imamoglu, "bu sürecin olgunlasmasina çok yüksek biçimde katki sunan" IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener'i cumartesi, Kemal Kiliçdaroglu'nu da sali günü Hatay'daki koordinasyon merkezinde agirlayacaklarini dile getirerek, söyle devam etti:

"Bir arada, deprem bölgesine ve Türkiye'nin deprem meselesine dönük süreçleriyle ilgili çözümlerimizi, çalismalarimizi paylasiyor olacagiz. Artik sahayi konusacagiz, memleketimizi konusacagiz. Dirençli, dayanikli sehirleri, çocuklari, gençleri, kadinlari, egitimi, bütün konulari konusuyor olacagiz. Istanbul, büyük bir merkez. Burada ürettiklerimiz ve üreteceklerimizi de bu sahada paylasiyor olacagiz. Bu yolculukta hem ben hem Sayin Mansur Yavas arkadasim olmak üzere altili masaya, 6 lidere katki sunan, cumhurbaskani adayimizin da 14 Mayis'ta cumhurbaskani olmasi için elinden geleni yapan bir süreç tarifiyle güçlü bir yolculuga basladik. Hayirli ugurlu olsun. Allah utandirmasin. 'Memleketimize ve milletimize simdiden güzel bir gelecek saglasin' diliyorum."

Cumhurbaskanligi yardimciligi ile büyüksehir belediye baskanliginin bir arada olamayacagina dönük hukuki bir tartisma oldugu hatirlatilan Imamoglu, "Ben makam tarifi veya o tür süreçlerle alakali hiçbir duyguya sahip degilim. Tek duygum var, 14 Mayis'ta seçimi kazandiracak akli, stratejiyi, çalisma yürekliligini ortaya koyan insanlar olmak. Hep ne söyledim? Ben bu sürecin en çaliskan neferi olacagim. Bunu sahada göreceksiniz." dedi.

Imamoglu, "Millet Ittifaki bu cumhurbaskanligi seçimini kazanirsa siz cumhurbaskani yardimcisi olursaniz, 2024'teki yerel seçimde nasil bir tavir sergilersiniz?" seklindeki soruya, "Memlekette o kadar uzun vadeli seyleri konusmak keske mümkün olsa, 2-3 günde bile neler yasiyoruz? Onun için sadece bugünden, 'Her sey çok güzel olacak' diyeyim size." cevabini verdi.

Cumhurbaskani yardimciligi teklifini nasil karsiladigi sorulan Imamoglu, "Meseleyi biz söyle okuduk: Her ne olursa olsun, en dogru sekilde, ayrismadan, bütünleserek yola devam etme meselesi. Çünkü bu isin kurucusu olan Sayin Kemal Kiliçdaroglu ve Sayin Meral Aksener'in en güçlü lokomotifi olmasi gerektigi inanciyla, 'Biz onlara nasil katki sunariz' bakisiyla bir arada olduk. Dogru bir sekillenme oldu. Her sey çok güzel olacak." degerlendirmesini yapti.

- "Kuraklik bütün cografyanin sorunu"

Imamoglu, bir soru üzerine kentte su sikintisiyla ilgili bir sorunun henüz gündemlerinde olmadigini fakat son 25 yilin en kurak döneminin yasandigini söyledi.

Sadece Istanbul'da degil, Bursa'da da bazi barajlarin kuruduguna dikkati çeken Imamoglu, "Istanbul ve Ankara'da çok dibe indi. Haritaya baktiginizda, kuraklik bütün cografyanin sorunu. ISKI'de yaklasik 1,5-2 saat, bu sabah bunun toplantisini yaptik. Tasarruftan birçok hususa kadar belli tedbirlerimiz var. Bunlarla ilgili açiklamalarimiz olacak." ???????seklinde konustu.