Mardin'de "Beytülmakdis Kitap Fuari" açildiHalil Ibrahim Sincar

Mardin'de "Beytülmakdis Kitap Fuari" açildiHalil Ibrahim Sincar

MARDIN (AA) - Mardin'de Türkiye Gençlik Vakfi (TÜGVA) Il Temsilciligi koordinatörlügünde, 20 yayinevinin katildigi "Beytülmakdis Kitap Fuari"nin açilisi yapildi.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki fuarin açilisinda konusan TÜGVA Genel Baskani Ibrahim Besinci, gençlerin tarih bilincinin çok kiymetli oldugunu söyledi.

Kudüs'ün Islam cografyasinin en kiymetli mescitlerinden biri oldugunu kaydeden Besinci, söyle konustu:

"Fakat su anda Israil zulmü altinda maalesef can çekisiyor. Insanlarin her gün öldügü, yaralandigi bir mescit ve atmosferden bahsediyoruz. Bu kabul edilebilir bir sey degil. Bütün dünya, bunu insan haklari bazinda degerlendirecek olsa inanin bunu hiçbir cografyada kabul etmezler. Ama Müslüman cografyasi olunca her sey makul karsilaniyor. Ama biz bunu mantikli ve makul karisilamayacagiz."

Bunu daha güçlü bir sekilde duyuracaklarini aktaran Besinci, "Mescid-i Aksa'nin, Kudüs halkinin özgürlesmesi bizler için en önemli çalismalardan biri olacaktir. Bu yüzden bu tarz fuarlarin çok anlamli oldugunu düsünüyoruz. Burada yaklasik 20 kitabevinden Kudüs ile ilgili yazilmis kitaplar var." ifadelerini kullandi.

Kudüs'ün özgürlügüne giden yolun gençlerin bilinçlenmesi ve duyarliligin artirilmasindan geçtigini anlatan Besinci, bu konuda üzerlerine düsen görevi fazlasiyla yerine getirmek için çalisacaklarini belirtti.

TÜGVA Mardin Il Temsilcisi Muhyettin Ertas ise Kudüs'ün önemini, orada yasanan hukuksuzluklari, Israil'in hak ihlallerini ortaokul, lise ve üniversiteli ögrencilere anlattiklarini, bu konuda gençleri bilinçlendirmeye çalistiklarini söyledi.

Ertas, fuara katilacak çok degerli isimlerle Kudüs konusunu daha genis kesime ulastirmayi, toplumu ve özellikle gençleri bilinçlendirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Açilisa, AK Parti Il Baskani Vahap Alma, Il Milli Egitim Müdürü Murat Demir, Artuklu Milli Egitim Müdürü Mehmet Emin Duyan ile sivil toplum kuruluslari temsilcileri katildi.

3 gün sürecek fuar kapsaminda konser, söylesi ve imza günleri düzenlenecek.